Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μιτ Ρόμνεϊ αντιμέτωπος με την οργή του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Μιτ Ρόμνεϊ αντιμέτωπος με την οργή του Ντόναλντ Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντιμέτωπος με την οργή του Ντόναλντ Τραμπ -όπως άλλωστε το είχε προβλέψει- βρίσκεται ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος αποφάσισε να τραβήξει άλλον δρόμο από το κόμμα του και να ψηφίσει υπέρ της καθαίρεσης του Αμερικανού προέδρου στη δίκη του στη Γερουσία, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας και παρακώλυσης της έρευνας του Κογκρέσου.

Ο Τραμπ μεταφόρτωσε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ένα βίντεο στο οποίο η αφηγήτρια κατηγορεί τον συντηρητικό πολιτικό, τον αντίπαλο του Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές του 2012, ότι δουλεύει «μυστικά» για λογαριασμό των Δημοκρατικών και ότι «κορόιδευε» τόσο καιρό τους Ρεπουμπλικάνους.

«Παριστάνοντας τον Ρεπουμπλικάνο, προσπάθησε να παρεισφρήσει στην κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ αναλαμβάνοντας υπουργός Εξωτερικών», συνεχίζει το διαφημιστικό μήνυμα.

Αναφέρεται στη φημολογία κατά την οποία το 2017 ο μεγιστάνας είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να αναθέσει στον Ρόμνεϊ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Ρόμνι, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, ήταν ο υποψήφιος που μετρήθηκε με τον τότε πρόεδρο Ομπάμα, που διεκδικούσε δεύτερη θητεία το 2012.

Βαθιά συντηρητικός, γενικά ψηφίζει υπέρ των πολιτικών της κυβέρνησης Τραμπ στη Γερουσία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News λίγο πριν ταχθεί εναντίον του Τραμπ στην ψηφοφορία που σήμανε την απαλλαγή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου από τις κατηγορίες σε βάρος του, ο Ρόμνεϊ προεξόφλησε ότι θα αντιμετωπίσει συνέπειες, αλλά επέμεινε ότι θα ψήφιζε όπως του υπαγόρευε η συνείδησή του.

«Αντιλαμβάνομαι ότι θα υπάρξουν τεράστιες συνέπειες», είπε ο γερουσιαστής της πολιτείας Γιούτα στο τηλεοπτικό δίκτυο, πρόσθεσε όμως «δεν έχω καμία επιλογή ως προς αυτό».

Αποκαλώντας την ψήφο του «τη δυσκολότερη απόφαση που χρειάστηκε να πάρω ποτέ», ο Ρόμνεϊ πρόσθεσε:

«Δεν μπορώ να βάλω προσωπικά κίνητρα, αν θέλετε, πάνω από συνείδησή μου και πάνω από τον όρκο μου στον θεό».

Ο γερουσιαστής είπε ότι υπήρξαν νύχτες που δεν μπόρεσε να κοιμηθεί μετά την παραπομπή του Τραμπ σε δίκη, προσθέτοντας πως ανησυχεί για τον κίνδυνο να υπάρξουν συνέπειες όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για την οικογένειά του.

«Συζήτησα πολύ με την οικογένειά μου, διότι αυτό θα έχει συνέπειες, τα αντίποινα θα έχουν συνέπειες, όχι μόνο για μένα, αλλά και για την οικογένειά μου, για τη γυναίκα μου, για τους γιους μου, για τις νύφες μου, για 24 εγγόνια μου», ανέφερε ο Ρόμνι.

«Θα αντιμετωπίσω πολλή μοναξιά» από πολιτική σκοπιά μετά την απόφαση αυτή», προέβλεψε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήδη απαιτεί να αποπεμφθεί ο γερουσιαστής Ρόμνι από το GOP.

«Ήταν πολύ αδύναμος για να νικήσει τους Δημοκρατικούς» το 2012 κι έτσι «τώρα προσχωρεί σε αυτούς», τόνισε.

Ο πρόεδρος παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής στις τάξεις των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικάνων, γεγονός που του δίνει τεράστια επιρροή, ωστόσο η αύρα του ανίκητου που προσπαθεί να προβάλλει τέθηκε υπό αμφισβήτηση στις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές, όταν πολλοί από τους υποψήφιους που υποστήριξε ενεργά ηττήθηκαν καθαρά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr