Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία λέει στους Σύρους τζιχαντιστές που μεταφέρει στη Λιβύη ότι θα σκοτώσουν Ρώσους

Η Τουρκία λέει στους Σύρους τζιχαντιστές που μεταφέρει στη Λιβύη ότι θα σκοτώσουν Ρώσους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ανεξάρτητη τουρκική πηγή ειδήσεων Ahval, παράλληλα με ερευνητές ρεπόρτερ στη Συρία και στη Λιβύη, διαπίστωσαν ένα ανησυχητικό φαινόμενο:

Πολλοί από τους αναφερόμενους «αντάρτες» μισθοφόρους από την Συρία που μεταφέρονται στην Τρίπολη της Λιβύης, για να πολεμήσουν για λογαριασμό της εκεί κυβέρνησης εναντίον των δυνάμεων του στρατάρχη Χαφτάρ, πιστεύουν ότι στέλνονται «να πολεμήσουν τους Ρώσους»

Το Ahval news μεταδίδει τα ακόλουθα:

«Για να ενισχύσει την μαχητικότητά τους η Τουρκία λέει στους “αντάρτες” της Συρίας που στέλνει στην Λιβύη πως θα πολεμήσουν τους Ρώσους» αποκάλυψε η ερευνητική εφημερίδα την Τετάρτη, επικαλούμενη πηγές από τον «Συριακό Εθνικό Στρατό» που τελεί υπό τουρκική διοίκηση η Τουρκία.

«Υπάρχουν Ρώσοι εδώ», είπε ένας μισθοφόρος 21 χρόνων από το Κάφρ Νάμπλ, μια πόλη στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

«Οι Τούρκοι μας εβεβαίωσαν γι’ αυτό. Εγώ ούτε θα πείραζα εδώ ένα Λίβυο. Αλλά αν πετύχω έναν Ρώσο θα του χώσω ένα ρόπαλο στον…».

Από τον περασμένο μήνα η Άγκυρα επιβεβαίωσε ότι μαχητές του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» που μεταφέρονται αεροπορικώς στην Τρίπολη για να υπερασπίσουν την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας που προασπίζεται την λιβυκή πρωτεύουσα από την επίθεση των στρατευμάτων του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ.

«Με την βοήθεια των τουρκικών δυνάμεων και τον εξοπλισμό τους, θα νικήσουμε τους Ρώσους», δήλωσε ένας ένοπλος από την Συρία.

Φυσικά δεν υπάρχουν στην Λιβύη Ρώσοι στρατιώτες. Εάν οι Τούρκοι τους λένε ότι θα πολεμήσουν Ρώσους την Λιβύη, αυτοί πιστεύουν ότι πολεμούν τον ίδιο εχθρό που τους βομβάρδιζε στις πόλεις τους στην Συρία, είπε ένα Σύρος αξιωματικός στον ερευνητή ρεπόρτερ Lindsey Snell.

«Αλλά φυσικά αυτό είναι ψέμα και η Λιβύη δεν είναι Συρία.

»Αλλά αυτοί οι μισθοφόροι πιστεύουν ό,τι τους λέει η Τουρκία».

Το δημοσίευμα του Ahval news αναφέρει ότι περί τους 4.700 μισθοφόροι από την Συρία υποστηριζόμενοι από την Τουρκία μεταφέρθηκαν τον περασμένο μήνα στην Λιβύη.

Η μεταφορά τους είχε αρχίσει πριν ακόμη η τουρκική κυβέρνηση περάσει από την Βουλή την απόφαση να στείλει στρατιωτική βοήθεια και τουρκικά στρατεύματα για να ενισχύσουν και συμβουλεύουν τις δυνάμεις της Τρίπολης.

Στο μεταξύ, ενώ η Μόσχα θεωρείται σημαντικός διπλωματικός υποστηρικτής του στρατηγού Χαφτάρ, η μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια στις δυνάμεις του προέρχεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο αναφέρθηκε ευρύτατα ότι περί τους 100 Ρώσοι μισθοφόροι της ιδιωτικής εταιρείας Βάγκνερ ενίσχυαν τις δυνάμεις του Χάφταρ.

Πηγή: Militaire

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr