Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόωρες εκλογές στη Γερμανία «βλέπει» ο Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ

Πρόωρες εκλογές στη Γερμανία «βλέπει» ο Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρόωρες εκλογές και το τέλος του CDU «βλέπει» ο πρώην Αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μετά τις εξελίξεις στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και κάνει λόγο για κυβέρνηση «η οποία παραλύει για δεύτερη φορά σε λίγο χρόνο».

«Υποψιάζομαι ότι αυτό δεν θα κρατήσει πολύ ακόμη, διότι θα γίνουν εκλογές», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ στην εφημερίδα «BILD» και χαρακτήρισε την επικείμενη παραίτηση της Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ «λογική συνέπεια», καθώς στο θέμα της Θουριγγίας δεν κατάφερε να επιβληθεί.

«Οι διάφορες πτέρυγες εντός του κόμματος έχουν απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο.

»Βιώνουμε το τέλος του δεύτερου μεγάλου λαϊκού κόμματος στην Γερμανία», τόνισε ο κ. Γκάμπριελ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ, επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγγελα Μέρκελ και δελφίνος της, δεν θα είναι υποψήφια για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2021 και θα αποχωρήσει και από την προεδρία του κόμματος, δήλωσε σήμερα πηγή από το κόμμα της.

Η 57χρονη Κραμπ- Κάρενμπάουερ κέρδισε τον Δεκέμβριο του 2018 τις εκλογές για την προεδρία του CDU, όμως έκτοτε δυσκολεύεται να επιβληθεί στο κόμμα.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι Χριστιανοδημοκράτες της Θουριγγίας, αψηφώντας τη γραμμή του κόμματος, στήριξαν τον Τόμας Κέμεριχ για την πρωθυπουργία του κρατιδίου μαζί με τους βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Η ίδια εξήγησε ότι «ένα μέρος του CDU έχει μια ακαθόριστη σχέση με το AfD», αλλά και με το κόμμα της άκρας αριστεράς Die Linke, αν και η Κραμπ-Κάρενμπάουερ απορρίπτει οποιαδήποτε συμμαχία είτε με το ένα είτε με το άλλο, εξήγησε πηγή από τους Χριστιανοδημοκράτες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Κραμπ-Κάρενμπάουερ, η οποία είναι γνωστή και με τα αρχικά AKK, θα οργανώσει τη διαδικασία για την εκλογή του υποψήφιου καγκελαρίου του CDU το καλοκαίρι, και στη συνέχεια θα αποχωρήσει από την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών.

«Η ΑΚΚ θα οργανώσει αυτό το καλοκαίρι τη διαδικασία εκλογής του υποψήφιου για την καγκελαρία», εξήγησε η πηγή.

«Θα συνεχίσει να προετοιμάζει το κόμμα για να αντιμετωπίσει το μέλλον και στη συνέχεια θα αποχωρήσει από την προεδρία του», πρόσθεσε.

Εξάλλου η ίδια πηγή επεσήμανε ότι η καγκελάριος Μέρκελ επιθυμεί η δελφίνος της να παραμείνει υπουργός Άμυνας στην κυβέρνησή της.

Στο μεταξύ δύο από τους πρώην αντιπάλους της Κραμπ-Κάρενμπάουερ για την προεδρία του CDU, ο επιχειρηματίας Φρίντριχ Μερτς και ο Γενς Σπαν, προετοιμάζονται να διεκδικήσουν ξανά τον θώκο.

Ο Μερτς αποχώρησε από την εταιρεία Blackrock για να επικεντρωθεί περισσότερο στην πολιτική, ενώ ο Σπαν, που είναι υπουργός Υγείας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα δυναμικός τώρα με το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr