Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυξήθηκαν σε έξι οι Τούρκοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην Ιντλίμπ

Αυξήθηκαν σε έξι οι Τούρκοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε έξι αυξήθηκαν οι Τούρκοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από πυρά πυροβολικού του συριακού κυβερνητικού στρατού σε μια επίθεση εναντίον τουρκικής στρατιωτικής βάσης στην περιοχή Ταφτανάζ της βορειοδυτικής Συρίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Στην κεντρική φωτογραφία, που αναρτήθηκε από μιντιακούς ακτιβιστές στο Twitter, βλέπετε τη μεταφορά των πέντε Τούρκων στρατιωτών τραυματιών.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιείται μία εβδομάδα αφότου οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί έχασαν την ζωή τους από πυρά του συριακού στρατού.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε εκτάκτως με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μεταδίδει το NTV.

Τα δύο αυτά περιστατικά σηματοδοτούν μια από τις πιο σοβαρές αντιπαραθέσεις μεταξύ των τουρκικών και συριακών στρατευμάτων στα εννιά χρόνια του πολέμου που διεξάγεται στη Συρία, όπου η Άγκυρα η οποία υποστηρίζει τους αντάρτες που μάχονται κατά του Άσαντ, ήλπιζε κάποτε ότι θα μπορούσε να τον ανατρέψει.

Η Τουρκία, ανακοίνωσε ότι απάντησε στην τελευταία επίθεση.

«Στόχοι που αναγνωρίσθηκαν στην περιοχή επλήγησαν άμεσα και με σφοδρότητα … και η αναγκαία απάντηση δόθηκε.

»Οι στόχοι καταστράφηκαν και το αίμα των μαρτύρων μας δεν έμεινε στο χώμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Στρατιωτικός διοικητής των φιλότουρκων ισλαμιστών που υποστηρίζονται από την Τουρκία, δήλωσε ότι οι άνδρες του ξεκίνησαν σήμερα μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του συριακού στρατού κοντά στο Σαρακέμπ με την υποστήριξη του τουρκικού πυροβολικού.

Η Τουρκία έχει αυξήσει την στρατιωτική της παρουσία στην Ιντλίμπ, όπου έχει οικοδομήσει εδώ και δύο χρόνια στρατιωτικά φυλάκια επιτήρησης μετά τη συμφωνία που υπέγραψε με τη Ρωσία και το Ιράν, υποτίθεται για να περιορισθούν οι μάχες γύρω από την Ιντλίμπ που παραμένει ο τελευταίος θύλακος των τζιχαντιστών.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με τις δύο αποχρώσεις του πράσινου τα εδάφη στην Ιντλίμπ που κατέχονται από φιλότουρκους τζιχαντιστές και η τουρκική ζώνη κατοχής στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Με το κόκκινο χρώμα τα κυβερνητικά εδάφη. Οι μπλε βούλες μέσα σε αστέρι είναι τα τουρκικά φυλάκια που έχουν περικυκλωθεί από εδάφη ελεγχόμενα από τη συριακή κυβέρνηση.

Πολλά από τα φυλάκια αυτά αυτή την στιγμή έχουν περικυκλωθεί από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, αλλά η Τουρκία έχει στείλει ενισχύσεις στην Ιντλίμπ 5.000 άνδρες, στρατιωτικά οχήματα, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, εξοπλισμό για ραντάρ, με σκοπό να υποδηλώσει την παρουσία της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο στρατός του Ισραήλ κατέλαβε τη συνοριακή διέλευση στη Ράφα

Νετανιάχου: Συνεχίζεται η επιχείρηση στη Ράφα μέχρι την απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς

Εμπαιγμός από Ερντογάν ενόψει συνάντησης με Μητσοτάκη: Με λίγη … θυσία θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις

ΥΠΕΞ: Διεθνής πρόκληση η λειτουργία της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση της Αιγύπτου και του Κατάρ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr