Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία και Ρωσία «απέναντι» στην Ιντλίμπ – Πομπέο: «Είμαστε στο πλευρό της Τουρκίας»

Τουρκία και Ρωσία «απέναντι» στην Ιντλίμπ – Πομπέο: «Είμαστε στο πλευρό της Τουρκίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μαίνεται η σφοδρή αντιπαράθεση Άγκυρας – Δαμασκού, με τη Ρωσία να δείχνει την ενόχλησή της και τις ΗΠΑ να στηρίζουν από την πλευρά τους την πολιτική του Ταγίπ Ερντογάν στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η τουρκική κυβέρνηση εξακολουθεί να απαντά στις κινήσεις του καθεστώτος Άσαντ με επιθέσεις.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξουδετέρωσαν 51 μέλη του συριακού στρατού στην ζώνη αποκλιμάκωσης στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ» ανέφερε σε ανακοινωθέν του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ο τουρκικός στρατός κατέστρεψε δύο άρματα μάχης, ένα αντιαεροπορικό όπλο και μια αποθήκη πυρομαχικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το τουρκικό επιτελείο χρησιμοποιεί τον όρο «εξουδετέρωση» γενικά όταν δυνάμεις του σκοτώνουν, τραυματίζουν, ή αιχμαλωτίζουν αντιπάλους τους.

Οι Τούρκοι επαίρονται για αυτές τις επιτυχίες μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών που δείχνουν τουρκικό Leopard να έχει καταστραφεί ολοσχερώς από το συριακό πυροβολικό.

Μετά τον θάνατο πέντε Τούρκων στρατιωτών από τον συριακό στρατό στη συριακή επαρχία, οι συγκρούσεις μεταξύ τουρκικών και συριακών δυνάμεων κλιμακώθηκαν με εκατέρωθεν επιθέσεις και αντίποινα.

Ο Πομπέο δηλώνει στήριξη στην Τουρκία – Αναμένεται συνομιλία Πούτιν με Ερντογάν

Στο διπλωματικό πεδίο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο επανέλαβε σήμερα τη στήριξη της Ουάσιγκτον στην Άγκυρα στην τελευταία στρατιωτική της εμπλοκή στη Συρία, τονίζοντας πως «οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του καθεστώτος του (Σύρου προέδρου Μπασάλ αλ) Άσαντ και της Ρωσίας πρέπει να σταματήσουν».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Συρία Τζιμ Τζέφρι να μεταβεί στην Άγκυρα για να συντονίσει τα «βήματα απάντησης σε αυτή την αποσταθεροποιητική επίθεση.

»Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του νατοϊκού μας συμμάχου, της Τουρκίας», είπε.

Να αποσαφηνιστεί ότι οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις είναι υποχρεωμένες να συνδράμουν σύμμαχο μόνο εάν δεχθεί επίθεση. Εν προκειμένω, στην Ιντλίμπ, η Τουρκία είναι δύναμη εισβολής και κατοχής.

Ο Εμανουέλ Μακρόν σοφά είχε αναρωτηθεί εάν οι ΝΑΤΟϊκές χώρες οφείλουν να υποστηρίξουν την Τουρκία εάν εμπλακεί σε πόλεμο με τη Συρία.

Μιλώντας κατά την άφιξή του σήμερα Τρίτη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Εσένμπογκα στην Άγκυρα ο Τζιμ Τζέφρι τόνισε πως η Τουρκία αντιμετωπίζει μεγάλη απειλή από τις συριακές και ρωσικές δυνάμεις στην Ιντλίμπ.

Όπως είπε, μετέβη στην Άγκυρα για να επανεξετάσει την κατάσταση με την τουρκική κυβέρνηση, σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ θα προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο υποστήριξη στην Τουρκία.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την κατάσταση στην Ιντλίμπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr