Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανία: Ποια νέα πρόσωπα έβαλε στην κυβέρνησή του ο Τζόνσον

Βρετανία: Ποια νέα πρόσωπα έβαλε στην κυβέρνησή του ο Τζόνσον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίζεται ο ανασχηματισμός της βρετανικής κυβέρνησης, με τη Σουέλα Μπρέιβερμαν να ορίζεται νέα Γενική Εισαγγελέας, αντικαθιστώντας τον Τζέφρι Κοξ.

Υπήρξε υφυπουργός για το Brexit στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, αλλά παραιτήθηκε εξαιτίας των διαφωνιών της για την συμφωνία αποχώρησης, και επίσης διετέλεσε πρόεδρος της ομάδας, ERG, των ευρωσκεπτικιστών των Τόρις.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΜΠΕ, το υπουργείο Πολιτισμού, Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ αναλαμβάνει ο Όλιβερ Ντάουντεν, προηγουμένως υφυπουργός στο υπουργείο προεδρίας της κυβέρνησης, ο οποίος αντικαθιστά την Νίκι Μόργκαν, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων στο χαρτοφυλάκιό του την υποχρέωση να φέρει σε πέρας το θέμα της χρηματοδότησης του BBC.

Υπουργός Περιβάλλοντος τοποθετείται ο Τζορτζ Γιουστίς, που προήχθη στη θέση από υφυπουργός, αντικαθιστώντας την Τερέζα Βίλιερς.

Ο πρώην υπουργός για το Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ, το χαρτοφυλάκιο του οποίου καταργήθηκε μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, τοποθετήθηκε στην θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, τρίτου στην τάξη αξιώματος στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, την οποία κατείχε ο νέος υπουργός Οικονομικών.

Ο υφυπουργός ασφάλειας του υπουργείου Εσωτερικών, Μπράντον Λιούις, ορίστηκε υπουργός αρμόδιος για τα θέματα της βόρειας Ιρλανδίας, στη θέση του Τζούλιαν Σμιθ.

Παραμένουν στις θέσεις του ο υπουργός Άμυνας Μπέν Ουάλας, η υπουργός Εργασίας Τερέζ Κόφεϊ, ο υπουργός Παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον, ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ, ο υπουργός αρμόδιος για τα θέματα της Σκοτίας Άλιστερ Τζακ και ο υπουργός αρμόδιος για τα θέματα της Ουαλίας Σάιμον Χαρτ.

Νωρίτερα, ο Σατζίντ Τζαβίντ παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας, έπειτα από διαφωνία με τον Μπόρις Τζόνσον, σχετικά με τους ανθρώπους οι οποίοι θα τον πλαισιώνουν μετά τον ανασχηματισμό.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας προχωρά στον πρώτο ανασχηματισμό μετά το Brexit.

Μία διαδικασία η οποία δεν έμελλε να «βγει» δίχως απώλειες, όπως φάνηκε και από την αιφνιδιαστική παραίτηση του Σατζίντ Τζαβίντ, του μέχρι πρότινος υπουργού Οικονομικών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Guardian για την παραίτηση Τζαβίντ:

«Ο ίδιος απέρριψε τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

»Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έπρεπε να αποπέμψει όλους τους ειδικούς συμβούλους του και να τους αντικαταστήσει με ειδικούς συμβούλους της Ντάουνινγκ Στριτ προκειμένου να δημιουργηθεί μία ομάδα.

»Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι κανένας υπουργός που σέβεται τον εαυτό του δεν θα αποδεχόταν αυτούς τους όρους».

Η παραίτηση Τζαβίντ έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, ωστόσο η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ήδη τον αντικαταστάτη του, με τον Ρίσι Σουνάκ να αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Κέιτ Μίντλετον: Ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο και άρχισε χημειοθεραπεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr