Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαίνεται άγριος πόλεμος στην Ιντλίμπ – Καταρρίφθηκε συριακό πολεμικό ελικόπτερο

Μαίνεται άγριος πόλεμος στην Ιντλίμπ – Καταρρίφθηκε συριακό πολεμικό ελικόπτερο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα ελικόπτερο των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων καταρρίφθηκε σε αγροτική περιοχή δυτικά του Χαλεπίου, στην Ιντλίμπ στη Συρία, όπου η βία κλιμακώνεται επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό, αναφέρει σήμερα Παρασκευή το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο στρατός της Τουρκίας ενισχύει τις δυνάμεις του στην Ιντλίμπ, στα νότια σύνορα της, για να αντιμετωπίσει μια ώθηση από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης με σκοπό να ανακαταλάβει το τελευταίο προπύργιο των εξτρεμιστών έπειτα από σχεδόν εννέα χρόνια πολέμου.

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προωθήθηκαν μάλιστα σήμερα περαιτέρω στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, καθώς ανακατέλαβαν μια στρατιωτική βάση την οποία είχαν χάσει πριν από περισσότερα από επτά χρόνια.

Οι τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS, η πρώην Αλ Νούσρα, συριακός κλάδος της Αλ Κάιντα) κυριαρχούν σε περισσότερο από το μισό της επαρχίας Ιντλίμπ καθώς και σε γειτονικούς τομείς στις επαρχίες του Χαλεπιού, της Χάμα και της Λαττάκειας.

Φιλοτουρκικές εξτρεμιστικές οργανώσεις και άλλες τζιχαντιστικές παρατάξεις με μικρότερη επιρροή είναι επίσης παρούσες στις ζώνες αυτές, οι οποίες αποτελούν το τελευταίο μεγάλο τζιχαντιστικό προπύργιο που διαφεύγει του ελέγχου του καθεστώτος στην εμπόλεμη χώρα.

Έπειτα από «σφοδρές μάχες» πριν από τα ξημερώματα εναντίον των τζιχαντιστών και των ισλαμιστών, οι δυνάμεις του καθεστώτος ανακατέλαβαν σήμερα τη βάση 46, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων δυτικά του Χαλεπιού, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Τουρκικές δυνάμεις βρίσκονταν μέσα σε αυτή τη βάση, όμως αποσύρθηκαν χθες, Πέμπτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι φιλοκαθεστωτικοί προωθούνται πλέον με στόχο να δημιουργήσουν «μια ζώνη ασφαλείας» γύρω από τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Χαλέπι με την πρωτεύουσα Δαμασκό και ανακατελήφθη εξ ολοκλήρου από το καθεστώς νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, υπογράμμισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Για να επιτύχουν τον στόχο τους, οι δυνάμεις του καθεστώτος «οφείλουν να καταλάβουν τις τοποθεσίες Όρουμ αλ-Κόμπρα και Καφρ Νάχα» στην επαρχία του Χαλεπιού δυτικά του αυτοκινητοδρόμου, σύμφωνα με τον ίδιο.

Βρίσκονται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την Όρουμ αλ-Κόμπρα.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πρόκειται να συναντηθούν την Κυριακή στο Μόναχο, στο περιθώριο της ετήσιας Διάσκεψης για την Ασφάλεια, για να συζητήσουν την κλιμάκωση των μαχών στη Συρία, ανακοινώθηκε από τη ρωσική πλευρά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr