ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιοί, Γκρίζοι Λύκοι, Ισλαμιστές, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,


















































Σάκης Αρναούτογλου: Η πρόγνωvη για τον καιρό τον Δεκαπενταύγουστο - Πού θα βρέξει (βίντεο)
Συντριβή ουκρανικού μαχητικού MiG-29 στην Οδησσό
Ανατ. Λιβύη (Κυρηναϊκή): Σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση ο ταξίαρχος Φάουζι Μανσούρι
Μάχη για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Σάντερς ζητά «φρένο» πριν να είναι αργά – Ο Ζάκερμπεργκ επενδύει 600 δισ. στην
Χρέη-ρεκόρ 52,4 δισ. στα ασφαλιστικά Ταμεία «πνίγουν» τους μικρομεσαίους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Ρωσία προέτρεψε την Τουρκία σε αποχή από προβοκατόρικες δηλώσεις σχετικά με τη Συρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Gazete Duvar» την Παρασκευή.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την έκπληξή του από τις δηλώσεις του ηγέτη των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στενού συμμάχου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του ισλαμικού του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
«Πιστεύουμε ότι, στο πλαίσιο της έντονης κατάστασης στη βορειοδυτική Συρία, αξίζει να ασκείται η αυτοσυγκράτηση και ειδικότερα να αποφεύγονται προκλητικά σχόλια που δεν συμβάλλουν στον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των χωρών μας», ανέφερε την Πέμπτη το ρωσικό ΥΠΕΞ.
Την Τρίτη ένας έξαλλος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματός του, κατηγόρησε τη Ρωσία για «κακές προθέσεις» και ζήτησε ο τουρκικός στρατός να κυριεύσει τη Δαμασκό και να ανατρέψει τον Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, όπως όλοι οι ακροδεξιοί παγκοσμίως, είναι ένας αστειάνθρωπος λαϊκιστής, ωστόσο, στη σημερινή Τουρκία υστερικά ξεσπάσματα σαν του Μπαχτσελί δεν είναι χαρακτηριστικά περιθωρίου αλλά της κυρίαρχης πολιτικής ρητορικής.
Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Άγκυρα κατήγγειλε δημόσια ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του, που λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, ιδίως όταν ο προκάτοχός του στην Τουρκία δολοφονήθηκε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες από ισλαμιστή αστυνομικό, μέλος της κομματικής νεολαίας του Ερντογάν.























































