Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Ο αν. πρωθυπουργός του Σαράτζ παραδέχθηκε ότι τζιχαντιστές υποστηρίζουν το καθεστώς της Τρίπολης

Λιβύη: Ο αν. πρωθυπουργός του Σαράτζ παραδέχθηκε ότι τζιχαντιστές υποστηρίζουν το καθεστώς της Τρίπολης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του ισλαμικού καθεστώτος Σαράτζ της Τρίπολης της Λιβύης, Αχμέντ Ομάρ Μάιτικ, παραδέχθηκε στην εφημερίδα «Washington Times» ότι η κυβέρνησή του υποστηρίζεται από τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα, υπό τον τίτλο «Η απελπισμένη Λιβύη λαμβάνει βοήθεια από εξτρεμιστές», ο Μάιτικ, που επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον, ανέφερε ότι η απουσία των ΗΠΑ και η έλλειψη ενδιαφέροντος εκ μέρους τους, ανάγκασαν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης να αποδεχθεί τη βοήθεια Σύρων μαχητών, εξοπλισμένων από την Τουρκία, που ανήκουν σε εξτρεμιστικές ομάδες όπως η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος.

«Όταν πνίγεσαι και κάποιος σου δίνει σωσίβιο δεν κοιτάς ποιος είναι αυτός» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης προσπαθεί να αποτρέψει την πλήρη ανατροπή της από τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ, τον οποίο κατηγόρησε ότι ενισχύεται από τη Ρωσία και από Ρώσους μισθοφόρους.

«Εάν οι ΗΠΑ είχαν πει στον Χαφτάρ να σταματήσει την επίθεση του και να καθίσει στο τραπέζι για να βρεθεί μία λύση, αυτό θα είχε αλλάξει πολύ τα πράγματα…

»Δεν είδαμε κανέναν να κάνει κάτι για να τον σταματήσει» δήλωσε ο Μάιτικ.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ορισμένοι Αμερικανοί βουλευτές και αξιωματούχοι της κυβέρνησης, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την αυξανόμενη βοήθεια της Ρωσίας στις δυνάμεις της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης αν και η αμερικανική πολιτική έχει περιπλεχθεί καθώς τον περασμένο Απρίλιο, ο πρόεδρος Τραμπ, μετά από μία τηλεφωνική συνομιλία τους, επαίνεσε τον Χαφτάρ ως δύναμη κατά των τζιχαντιστών.

Η Τουρκία από την πλευρά της, έχει βοηθήσει την κυβέρνηση Σαράτζ μεταφέροντας Σύρους μαχητές –περίπου 4.000- οι οποίοι είναι μέλη εξτρεμιστικών ομάδων.

Σήμερα αν και εκφράζονται ανησυχίες για τη δράση τους στη Λιβύη, στις τάξεις της κυβέρνησης Σαράτζ, ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση του τους χρειάζεται για να διασωθεί και κάλεσε τις ΗΠΑ να επιδείξουν πολιτική και διπλωματική ηγεσία βοηθώντας να επιτευχθεί ειρήνη στη Λιβύη, να υπάρξει δημοκρατία, ευημερία και να αποτραπεί η ρωσική διείσδυση.

«Όλες οι ξένες χώρες που παρεμβαίνουν στη Λιβύη τώρα, τα Εμιράτα, η Αίγυπτος, το Κατάρ, οι Τούρκοι, όλοι είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ και θα ακολουθήσουν τις ΗΠΑ αν ηγηθεί» δήλωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr