Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κτηνοτρόφος καταδικάστηκε γιατί χτυπούσε πρόβατά του με γροθιές στο κεφάλι

Κτηνοτρόφος καταδικάστηκε γιατί χτυπούσε πρόβατά του με γροθιές στο κεφάλι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκωτσέζος κτηνοτρόφος καταδικάσθηκε σε πρόστιμο διότι κτυπούσε με γροθιές τα πρόβατά του στο κεφάλι, ανακοίνωσε σ οργάνωση για την προστασία των ζώων, η οποία μάλιστα δημοσίευσε τις ενοχοποιητικές φωτογραφίες πάνω στις οποίες βασίσθηκε η καταδικαστική απόφαση.

Ο 59χρονος κτηνοτρόφος παραδέχθηκε την ενοχή του στο δικαστήριο του νοτίου Εδιμβούργου και καταδικάσθηκε σε πρόστιμο 550 λιρών (660 ευρώ), ανακοίνωσε το σκωτσέζικο τμήμα της Υπηρεσίας Πρόληψης της Κακομεταχείρισης των Ζώων (SPCA).

Ο τοπικός επικεφαλής της SPCA Τζον Τσίζχολμ τόνισε πως ευελπιστεί τούτη η τιμωρία να αποτελέσει μία «προειδοποίηση» για τον κτηνοτρόφο και εριοπαραγωγό, που υιοθέτησε μία τέτοια «απαράδεκτη συμπεριφορά».

Ο κτηνοτρόφος εγκλήθηκε για βιαιοπραγία μετά τη βιντεοσκόπησή του από ακτιβιστή της φιλοζωϊκής οργάνωσης PETA την ώρα που κτυπούσε κατ’ επανάληψη με τη γροθιά του τα κεφάλια των προβάτων του.

Η ΡΕΤΑ ειδοποίησε και παρέδωσε το ενοχοποιητικό βίντεο στην SPCA, που ασχολείται με την δικαστική δίωξη τέτοιων υποθέσεων.

«Ακόμη και εάν σήμερα αυτή η απόφαση σήμανε μία νίκη για τα ζώα, αυτού του είδους η κακομεταχείριση είναι καθημερινή στη βιομηχανία μαλλιού», τόνισε από την πλευρά του ο Τζέισον Μπέικερ, αντιπρόεδρος των διεθνών εκστρατειών της ΡΕΤΑ.

«Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι κάθε φορά που επισκεπτόμαστε ένα υπόστεγο –είτε αυτό βρίσκεται στη Βρετανία ή στην Αυστραλία και στις ΗΠΑ είτε στη Νότια Αμερική—γινόμαστε μάρτυρες της ίδιας βιαιοπραγίας απέναντι στα πρόβατα», κατήγγειλε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για «κλωτσιές και γρονθοκοπήματα», αλλά και για ζώα «που χτυπήθηκαν στο κεφάλι με όπλα ηλεκτρικής εκκένωσης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μέλος του δημοτικού συμβουλίου Αράχωβας ο κακοποιητής του Όλιβερ;

Η Κέιτ Μίντλεντον εμφανίστηκε – Βίντεο την δείχνει να ψωνίζει σε αγρόκτημα με τον Ουίλιαμ

Κακοποιούσε τον σύζυγό της για 20 χρόνια και παρίστανε το θύμα – Την «ξεσκέπασε» και σώθηκε

Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της μετά την εγχείρηση – Η φωτογραφία που έδωσε το παλάτι

Μέγκαν Μάρκλ: Δηλώνει θύμα bullying κατά τη διάρκεια των δύο εγκυμοσύνων της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr