Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιμπραήμ Καλίν: «Σε πολύ κρίσιμο στάδιο η κατάσταση στην Ιντλίμπ»

Ιμπραήμ Καλίν: «Σε πολύ κρίσιμο στάδιο η κατάσταση στην Ιντλίμπ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε πολύ κρίσιμο στάδιο βρίσκεται η κατάσταση στην Ιντλίμπ δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ιμπραήμ Καλίν, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες Τρίτη στο CNN International, ο Καλίν δήλωσε ότι η στρατιωτική κατάσταση στο πεδίο των επιχειρήσεων στη βορειοανατολική Συρία «παραμένει πολύ κρίσιμη».

«Στέλνουμε ενισχύσεις για να προστατέψουμε τα ήδη υπάρχοντα 12 στρατιωτικά παρατηρητήρια που διατηρούμε στην περιοχή της Ιντλίμπ.

»Ορισμένα από αυτά βρίσκονται πλέον περικυκλωμένα από τις δυνάμεις του (συριακού) καθεστώτος, οπότε έπρεπε να αναλάβουμε δράση για να προστατέψουμε τους στρατιώτες μας εκεί αλλά και τους αμάχους», επεσήμανε.

Ο Τούρκος αξιωματούχος υπογράμμισε επίσης ότι τους τελευταίους μήνες το καθεστώς της Συρίας έχει εξαπολύσει βίαιες επιθέσεις κατά του άμαχου πληθυσμού και μη στρατιωτικών υποδομών.

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Anadolu, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, o Καλίν αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Τουρκίας να σταματήσουν οι επιθέσεις στην περιοχή στο πλαίσιο της συμφωνίας για το Ιντλίμπ που έχει συναφθεί μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν υποστήριξε ότι η κατάσταση των κατοίκων της περιοχής χειροτερεύει καθημερινά και ότι η Τουρκία είναι η μόνη δύναμη που προσπαθεί να προστατεύσει αμάχους από τις επιθέσεις των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr