Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εφημερίδα «Sabah»: Απόφαση «να ανοίξουν οι πόρτες» από την Τουρκία

Εφημερίδα «Sabah»: Απόφαση «να ανοίξουν οι πόρτες» από την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκατοντάδες είναι οι μετανάστες οι οποίοι έχουν ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Τουρκία και κατευθύνονται προς τα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Άγκυρα πλέον δεν θα σταματά τους πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT και ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός NTV μετέδωσαν εικόνες από μερικές δεκάδες ανθρώπους, τους οποίους παρουσίασαν ως μετανάστες που κατευθύνονται προς τα σύνορα με την Ελλάδα.

Το πρακτορείο DHA μετέδωσε ότι περίπου 300 Σύροι, Ιρακινοί ακόμη και Ιρανοί μετανάστες κατευθύνονται προς τα σύνορα στην Αδριανούπολη.

Την ίδια πληροφορία μετέδωσε και το πρακτορείο Demiroren.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, που πρόσκειται στην τουρκική κυβέρνηση, η απόφαση «να ανοίξουν οι πόρτες» από την Τουρκία ελήφθη στη διάρκεια έκτακτου συμβουλίου ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

To Demiroren πρόσθεσε εξάλλου ότι άλλη ομάδα μεταναστών έχει συγκεντρωθεί στις ακτές των Δαρδανελλίων με σκοπό να περάσουν με βάρκες στην Ελλάδα.

Εξάλλου το TRT, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επεσήμανε ότι δεκάδες άνθρωποι προσπάθησαν να περάσουν το συνοριακό πέρασμα Καπίκουλε και να εισέλθουν στη Βουλγαρία, όμως οι Αρχές εκεί δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στο βουλγαρικό έδαφος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr