ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Υπέρ μια ζώνης ασφαλείας στο Ιντλίμπ τάσσεται η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε δηλώσεις σε συνέδριο του CDU/CSU.
Mε τη ζώνη ασφαλείας, η Μέρκελ υιοθέτησε μια πρόταση που είχε κάνει η υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ για την προστασία και τον εφοδιασμό των Σύρων προσφύγων.
Επισήμανε επίσης ότι παρά τις επιδιώξεις της γαι τη σύγκληση τετραμερούς Γερμανίας, Γαλλίας, Τουρκίας, Ρωσίας, ο πρόεδρος Πούτιν είναι απρόθυμος.
«Αυτό είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε τη σοβαρή ανθρωπιστική κατάσταση των κατοίκων της περιοχής», δήλωσε η Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, τις οποίες αντλεί από τους συμμετέχοντες στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών (CDU) / Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).
Η ηγέτης του CDU δήλωσε κατά την συνεδρίαση ότι θα ήταν καλό αν η διεθνής κοινότητα δημιουργούσε μια τέτοια ζώνη ασφαλείας.
Στη συνεδρίαση της ΚΟ, η Μέρκελ δεν τάχθηκε όμως υπέρ της αμφιλεγόμενης, υπό τουρκική κατοχή, ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία, όπως τονίστηκε.
Στην κοινοβουλευτική ομάδα των συντηρητικών κομμάτων (CDU / CSU), η Μέρκελ εξήγησε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν επιθυμεί να πραγματοποιηθεί τετραμερής διάσκεψη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η ίδια έχει ταχθεί επανειλημμένα υπέρ της πραγματοποίησης μιας τέτοιας συνάντησης.
Η Μέρκελ επέκρινε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την πολιτική της Δύσης για τη Συρία.
Έχει αποδειχθεί ότι μια αλλαγή κυβέρνησης δεν είναι δυνατή έξωθεν, διότι ο πόλεμος οδήγησε μόνο στη ριζοσπαστικοποίηση πολιτών.
Η κατάσταση είναι πλέον πολύπλοκη επειδή η Ρωσία και ο συριακός στρατός δρουν μαζί και η Τουρκία είχε το καθήκον να αφοπλίσει ισλαμιστές μαχητές σχολιάζει το πρακτορείο.























































