Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο LNA του Χαφτάρ βομβάρδισε τους Τούρκους στο αεροδρόμιο της Τρίπολης

Ο LNA του Χαφτάρ βομβάρδισε τους Τούρκους στο αεροδρόμιο της Τρίπολης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ βομβάρδισε την Τρίτη το σε λειτουργία αεροδρόμιο της Τρίπολης, που ελέγχεται από την ισλαμική κυβέρνηση και στο οποίο λειτουργεί και τουρκική βάση.

Λιβυκές πηγές με αναρτήσεις τους στο Twitter μεταδίδουν ότι το πλήγμα είχε στόχο τις τουρκικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί σε αυτό.

Το αεροδρόμιο της Μιτίγκα εκκενώθηκε από το τουρκικό προσωπικό του, τονίζει ημιεπίσημος λογαριασμός στο Twitter του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA).

«Εάν αισθάνεσαι άτυχος, να θυμάσαι ότι υπάρχει ένας Τούρκος που κλαίει φοβισμένος μέσα σε ένα καταφύγιο στη Μιτίγκα, οπότε δεν είναι τόσο άσχημη η ζωή σου», γράφει ο λογαριασμός του LNA.

Το Reuters επιβεβαιώνει ότι το μοναδικό αεροδρόμιο που λειτουργεί στην πρωτεύουσα της Λιβύης ανακοίνωσε χθες αργά το βράδυ ότι μετέφερε την εξυπηρέτηση όλων των πτήσεων στην πόλη Μισράτα, εξαιτίας των βομβαρδισμών στην περιοχή του, μετά την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων στη διάρκεια των τελευταίων ημερών.

Οι βολές ρουκετών και πυρών πυροβολικού στην περιοχή του αεροδρομίου αυξήθηκαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι προσπάθειες του ΟΗΕ για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στη Γενεύη, απέτυχαν να δρομολογήσουν εξελίξεις.

Η Μισράτα είναι η δεύτερη πόλη που ελέγχει η ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης. Ο πληθυσμός της είναι κυρίως οθωμανικής καταγωγής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr