Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταψηφίστηκε από τη γερμανική Βουλή η πρόταση για υποδοχή 5.000 προσφύγων από Ελλάδα

Καταψηφίστηκε από τη γερμανική Βουλή η πρόταση για υποδοχή 5.000 προσφύγων από Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μειοψηφία αποτέλεσαν στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας οι Πράσινοι, οι οποίοι πρότειναν να υποδεχτεί η Γερμανία 5.000 πρόσφυγες από τα ελληνικά κέντρα υποδοχής.

Εκτός από τα συντηρητικά κόμματα (CDU/CSU), την πρόταση καταψήφισε και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), αν και πολλοί Σοσιαλδημοκράτες ήταν κατά βάση υπέρ της πρότασης των Πρασίνων.

Η αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του SPD Εύα Χεγκλ δήλωσε στην ομιλία της ότι «στην πρόταση των Πρασίνων υπάρχουν πολλά θετικά, δεν βοηθά όμως περαιτέρω στην παρούσα φάση. Αναγκαία είναι μια ευρωπαϊκή λύση».

Ωστόσο, πολλοί βουλευτές του SPD έκαναν προσωπική δήλωση στην οποία τονίζουν ότι είναι υπέρ της υποδοχής προσφύγων στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής συμμαχίας της λογικής διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να βοηθηθούν πλήρως οι πρόσφυγες, υπογραμμίζοντας όμως ότι η αποδοχή της πρότασης των Πρασίνων δεν θα το επιτύχει αυτό.

Με αυτόν τον τρόπο οι Σοσιαλδημοκράτες απέφυγαν μια πιθανή κρίση στον μεγάλο συνασπισμό, δεδομένου ότι στη συμφωνία τους περιλαμβάνεται η ενιαία συμπεριφορά ψήφου στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU).

Οι Φιλελεύθεροι (FDP) τάχθηκαν επίσης κατά της πρότασης των Πρασίνων, όπως και το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Συνολικά, ψήφισαν κατά 495 βουλευτές, ενώ υπέρ ψήφισαν 117.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Βέλγιο μπλοκάρει δάνειο 210 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια

Οι ΗΠΑ δίνουν εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία και ζητούν να παραδώσει το Ντονμπάς στον Πούτιν

Υπέκυψε ο Ζελένσκι: Δέχεται να μην μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ αν λάβει εγγυήσεις ασφαλείας

Νίκος Δένδιας για Σφαγή Καλαβρύτων: Οι Γερμανοί θα αποζημιώσουν για τα δεινά της Ελλάδας

Νίνα Κασιμάτη για Σφαγή Καλαβρύτων (1943): «Ανυποχώρητος αγώνας για δικαιοσύνη και αποζημίωση από τη Γερμανία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr