Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι «κλαίγονται» – Τι απάντησε ο Φαχρετίν Αλτούν στον Μητσοτάκη

Οι Τούρκοι «κλαίγονται» – Τι απάντησε ο Φαχρετίν Αλτούν στον Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμερικανικό δίκτυο CNN έσπευσε να απαντήσει ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κατηγορίες του πρωθυπουργού Μητσοτάκη και εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για την κακομεταχείριση και τη χρήση θανατηφόρου βίας εναντίον προσφύγων από τους πράκτορες επιβολής του νόμου και ασφάλειας των συνόρων της χώρας αυτής», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος αξιωματούχος.

Υπογράμμισε δε, ότι «η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους πρόσφυγες από οποιαδήποτε άλλη χώρα και ότι η Άγκυρα υπήρξε «ανάχωμα εναντίον της παράτυπης μετανάστευσης από τη Συρία και αλλού».

Επανέλαβε, μάλιστα, τα τουρκικά πυρά προς την Ε.Ε., την οποία κατηγορεί ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις στο πλαίσιο της μεταναστευτικής συμφωνίας του 2016.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε να τηρήσει τις υποσχέσεις της, που περιλάμβαναν οικονομική βοήθεια και εθελοντική ανθρωπιστική υποδοχή, βάσει της συμφωνίας του 2016.

»Ως αποτέλεσμα, η Τουρκία αναγκάστηκε να αποσύρει τους πόρους της από την αναχαίτιση της προσφυγικής ροής προς την Ευρώπη και αντ’ αυτού να προετοιμαστεί για μια εν δυνάμει εισροή από την Ιντλίμπ» σημείωσε, χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε: «Αντί να παίζει το παιγνίδι των κατηγοριών, καλούμε την Ελλάδα και την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσουν την αιτία της άτακτης μετανάστευσης, δηλαδή τον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στη Συρία».

Πρωτοφανές θράσος του Τούρκου διευθυντή επικοινωνίας του Ερντογάν, αφού άπαντες γνωρίζουν ότι ο πόλεμος στη Συρία θα είχε λήξει εδώ και χρόνια δίχως την επιθετική τουρκική ανάμιξη στη χώρα, που υποστηρίζει τους τζιχαντιστές.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «CNN», έκανε λόγο για μία «νεκρή» συμφωνία, με υπαιτιότητα της Άγκυρας.

«Για να είμαστε ειλικρινείς, η συμφωνία είναι νεκρή.

»Και αυτό επειδή η Τουρκία αποφάσισε να την παραβιάσει πλήρως με αφορμή όσα γίνονται στη Συρία.

»Η Τουρκία έχει υποχρέωση να σταματά τους ανθρώπους να μην φτάνουν στα παράλια, να περιορίζει τους παράνομους διακινητές και να εμποδίζει τους ανθρώπους να περνούν παράνομα στην Ελλάδα.

»Αυτό λέει η συμφωνία. Και η Τουρκία κάνει το ακριβώς αντίθετο.

»Βοηθά συστηματικά στην ξηρά και τη θάλασσα τους ανθρώπους αυτούς να περάσουν στην Ελλάδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επεισόδια στα ελληνοτουρκικά σύνορα ξεκίνησαν την προηγούμενη Παρασκευή (28/2), όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Έβρου, με στόχο να εισέλθουν στη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα και απαγόρευσε την είσοδο.

Ως αποτέλεσμα, δεν έλλειψαν οι στιγμές έντασης, με πετροπόλεμο, τραυματίες και χρήση δακρυγόνων.

Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν με την παρότρυνση Τούρκων αστυνομικών ή στρατιωτικών.

Την ίδια ώρα, η γειτονική χώρα επιμένει στις πληροφορίες για την ύπαρξη νεκρών από ελληνικά πυρά, κάτι το οποίο κατηγορηματικά διαψεύδει η Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σύμη: Κάτοικος βρήκε στη θάλασσα τσάντα με 2,5 εκατ. δολάρια

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr