Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Κυρώσεις στην Τουρκία αν δεν παραιτηθεί από τους S-400

ΗΠΑ: Κυρώσεις στην Τουρκία αν δεν παραιτηθεί από τους S-400
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με επιβολή κυρώσεων «σε ένα όχι και τόσο απώτερο μέλλον» προειδοποίησαν οι ΗΠΑ την Τουρκία, σε περίπτωση που δεν παραιτηθεί από τα ρωσικά S-400, δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Άγκυρα Ντέιβιντ Σάτερφιλντ κατά την διάρκεια τηλεφωνικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Εάν δεν βρεθεί λύση στο ζήτημα των S-400 ακόμη και αν υποστηρίξουμε τον ρόλο της Τουρκίας στο Ιντλίμπ και την Λιβύη, όπου αντιπαρατίθεται στις πρωτοβουλίες των Ρώσων, τότε το πιθανότερο που μπορεί να γίνει σε ένα όχι και τόσο απώτερο μέλλον, είναι να επακολουθήσουν νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα περιλαμβάνουν υποχρεωτικά και την εφαρμογή του νόμου CAATSA (Countering America`s Adversaries Through Sanctions Act”, Νόμος για την αντιμετώπιση αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων), βάσει του οποίου έχουν επιβληθεί νέες κυρώσεις στην Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρειο Κορέα», δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης.

Ο Ντέιβιντ Σάτερφιλντ είπε ότι «η αμερικανική κυβέρνηση κατέστησε σαφές μέσω όλων των οδών … ότι η αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας S-400 είναι εκ βάθρων ασυμβίβαστη με τις δεσμεύσεις της Τουρκίας ως μέλους του προγράμματος των F-35, αυτό είναι ασυμβίβαστο με τον ρόλο της Τουρκίας ως μέλους του ΝΑΤΟ και αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες από την άποψη του νόμου CAATSA».

«Πρέπει να επιλυθεί η κατάσταση με τους S-400, ώστε τα ζητήματα που ανέκυψαν εξαιτίας αυτής της ενέργειας να επιλυθούν πλήρως. Ελπίζουμε ότι αυτό θα συμβεί» δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr