Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μας «δουλεύει» η Γιόχανσον για το μεταναστευτικό και τη μετεγκατάσταση ανηλίκων σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Μας «δουλεύει» η Γιόχανσον για το μεταναστευτικό και τη μετεγκατάσταση ανηλίκων σε άλλες χώρες της Ε.Ε.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προφανώς και μας κοροϊδεύει η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, για το μεταναστευτικό και ιδιαίτερα για την μετεγκατάσταση ανηλίκων προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα προς άλλες χώρες της Ε.Ε.

Όπως δήλωσε η κ. Γιόχανσον, χθες Παρασκευή, υπάρχουν αρκετές χώρες πόθυμες να υποδεχθούν περίπου 1.600 ανήλικους μετανάστες από καταυλισμούς και κέντρα υποδοχής στα νησιά της Ελλάδας, χωρίς πάντως να διευκρινίσει ποιες είναι αυτές.

Άλλωστε και οι επτά χώρες -η Κροατία, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο και η Πορτογαλία- που έχουν συμφωνήσει με το σχέδιο, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, ακόμη δεν έχουν πράξει τίποτα και είναι βέβαια άκρως αμφίβολο το αν και πότε θα γίνουν μετεγκαταστάσεις, καθώς αποδεδειγμένα οι Ευρωπαίου αρκούνται σε παχιά λόγια και όχι πράξεις.

Οι δηλώσεις έγιναν μετά τη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. χθες στις Βρυξέλλες και συζήτησαν μεταξύ άλλων για την ένταση στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, μετά την απόφαση της Άγκυρας να ανοίξει τα σύνορά της στους μετανάστες που θέλουν να φθάσουν στην Ευρώπη.

Ποιες χώρες της Ε.Ε. κλείνουν τα εσωτερικά σύνορα τους για τον κοροναϊό

Οι υπουργοί συζήτησαν επίσης την επιδημία του νέου κοροναϊού, η οποία εξακολουθεί να εξαπλώνεται στην Ευρώπη.

Η Αυστρία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβακία επέβαλαν περιοριστικά μέτρα στις 26 χώρες που ανήκουν στον χώρο Σένγκεν, επικαλούμενες τις ανησυχίες για τη δημόσια υγεία, όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αντίθετη στις απαγορεύσεις μετακινήσεων μέσα στη ζώνη ελεύθερης κίνησης.

Αντίθετα η Κομισιόν εργάζεται για την κατάρτιση οδηγιών για τη μετακίνηση στη ζώνη Σένγκεν με δεδομένη την εξάπλωση της Covid-19, εξήγησε η Γιόχανσον, προσθέτοντας ότι οι οδηγίες θα παρουσιαστούν «το συντομότερο δυνατό».

Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πιθανόν θα προτείνουν την εφαρμογή ελέγχων στην υγεία των ταξιδιωτών στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. ή μέσα στη ζώνη Σένγκεν.

Αυτού του είδους οι έλεγχοι επιτρέπονται βάσει των κανονισμών της ζώνης Σένγκεν, διότι δεν θεωρούνται απαγορεύσεις, σημείωσε η Ευρωπαία επίτροπος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr