Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

630 νεκροί στη Νέα Υόρκη το τελευταίο 24ωρο – Σύνολο 3.565 θάνατοι από τον Covid-19

630 νεκροί στη Νέα Υόρκη το τελευταίο 24ωρο – Σύνολο 3.565 θάνατοι από τον Covid-19
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον χειρότερο απολογισμό της σε 24 ώρες, συνολικά 630 θανάτους σε μια μέρα, κατέγραψε η πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο του νέου κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αποτέλεσμα ήταν να αυξηθεί σε 3.565 ο συνολικός αριθμός των θανάτων που προκάλεσε η επιδημία σε αυτή την πολιτεία σήμερα, Σάββατο.

«Δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην κορύφωση» της επιδημίας, «αλλά την πλησιάζουμε» δήλωσε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης, Άντριου Κουόμο, σε συνέντευξη Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι η αύξηση ήταν ταχύτατη στο Λονγκ Άιλαντ.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης απηύθυνε το Σάββατο έκκληση για γενική επιστράτευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εκτιμώντας ότι χρειάζεται τη βοήθεια 45.000 επιπλέον επαγγελματιών για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό που εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στη μεγαλούπολη.

«Γιατρούς, νοσηλευτές, ειδικούς για την αναπνοή… όλους αυτούς που δεν είναι ήδη στη μάχη: σας χρειαζόμαστε» δήλωσε ο Δημοκρατικός αιρετός Μπιλ ντε Μπλάζιο, σε βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό στο Twitter.

«Χρειαζόμαστε 45.000 επαγγελματίες υγείας για να συνταχθούν στη μάχη τον Απρίλιο και τον Μάιο για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα» πρόσθεσε, καλώντας τους πολίτες να προετοιμαστούν για δύο «σκληρούς» μήνες.

Χθες βράδυ, η πόλη έστειλε επείγον μήνυμα στα τηλέφωνα των Νεοϋορκέζων για να καλέσει όλους τους επαγγελματίες υγείας να δηλώσουν εθελοντικά συμμετοχή σε μια ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού.

Νοσοκομεία εκστρατείας διαμορφώθηκαν σε συνεδριακό κέντρο στο Μανχάταν και στο Σέντραλ Παρκ, ενώ ένα πλωτό στρατιωτικό νοσοκομείο με χίλια κρεβάτια έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μπιλ ντε Μπλάζιο και τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο, τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να έχουν ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και αναπνευστήρες για τη θεραπεία των βαριά αρρώστων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr