Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανία: Κινεζικό εργαστήριο στη Βουχάν «ένοχο» για τον κοροναϊό

Βρετανία: Κινεζικό εργαστήριο στη Βουχάν «ένοχο» για τον κοροναϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κινεζικό εργαστήριο στην πόλη Βουχάν θεωρεί πως ευθύνεται για την πανδημία του κορονοϊού η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Mail on Sunday».

Πάρα πολλοί ειδικοί φαίνεται πως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως το ξέσπασμα της νόσου, που έχει προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θανάτους ανά τον κόσμο, οφείλεται σε μια αρρώστια που εμφανίστηκε σε ζώο (έχουν ειπωθεί διάφορες θεωρίες περί του θέματος) και πέρασε κατόπιν σε ανθρώπους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Mail on Sunday», η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον φαίνεται πως θεωρεί υπεύθυνους για τον ιό κάποιους Κινέζους επιστήμονες που διεξήγαγαν πειράματα σε εργαστήριο το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την αγορά της Βουχάν.

«Υπάρχει μια αξιόπιστη εναλλακτική αντίληψη που βασίζεται στη φύση του ιού», ανέφερε στην εφημερίδα μέλος της επιτροπής έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. «Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει αυτό το εργαστήριο στη Βουχάν».

Να σημειωθεί πως υπάρχουν δύο επιστημονικά εργαστήρια κοντά στη Βουχάν, όπου πιστεύεται ότι οι επιστήμονες πραγματοποιούν δοκιμές για ιούς:το Ινστιτούτο Ιολογίας και το Κέντρο Ελέγχου Νόσων.

Και τα δύο βρίσκονται σε απόσταση 10 μιλίων από την αγορά των ζώων όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησε ο κορωνοϊός στα τέλη του περασμένου έτους.

Μερικοί επιστήμονες στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι μια τυχαία διαρροή είναι μια εύλογη θεωρία, δήλωσε ο συντάκτης της «Washington Post», David Ignatius, την περασμένη εβδομάδα.

Rutgers University: Ο Covid-19 θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί σε εργαστήριο της Βουχάν

Ο Covid-19 θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί σε εργαστήριο της Wuhan, σύμφωνα με τον μοριακό βιολόγο Richard H. Ebright, καθηγητή χημικής βιολογίας στο Rutgers University.

Υβρίδιο ιού νυχτερίδων, ο εξαιρετικά επικίνδυνος κορωνοϊός μόλυνε τους ανθρώπους και προκάλεσε την πανδημία.

Ωστόσο, υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι οι επιστήμονες εργαστηρίου στη Wuhan της Κίνας, υποστηρίζει ο καθηγητής Ebright.

Η επικεφαλής του εργαστηρίου, κυρία Zhengli, γνωστή ως «bat-woman», επειδή εργάζεται με ιούς που φέρουν οι νυχτερίδες, έχει πει ότι η διάδοση του κορωνοϊού είναι «η τιμωρία της φύσης για τις συνήθειες διαβίωσης των ανθρώπων».

«Εγώ η Zhengli δηλώνω πως δεν έχω καμία σχέση με τον ιό, ούτε το εργαστήριό μας.

»Ο κορονοϊός είναι η τιμωρία της φύσης επάνω στο ανθρώπινο είδος.

»Προτρέπω κάποιους να κλείσουν τα βρώμικα στόματά τους» έχει δηλώσει η Κινέζα επιστήμονας.

Ο καθηγητής Ebright δήλωσε ότι «Η άρνηση δεν είναι απόδειξη του εναντίου», αναφερόμενος στην κορυφαία Κινέζα επιστήμονα.

Πάντως, η διαμάχη στους κόλπους της επιστήμης αναφορικά με τη δημιουργία φονικών ιών στο εργαστήριο υπήρξε πύρινη.

Την ώρα που οι ερευνητές ισχυρίζονταν πως όλα γίνονται για το καλό της ανθρωπότητας, για την αντιμετώπιση πιθανών πανδημιών, οι πιο συντηρητικοί ανησυχούσαν για το ατύχημα να αποδράσει κανένας ιός από το εργαστήριο ή να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης της βιοτρομοκρατίας.

Η επιστημονική κοινότητα πιθανολογεί πως ο νέος κορωνοϊός προέρχεται από την άγρια φύση, την ίδια ώρα που μια ανάλυση του SARS-CoV-2 από το Wuhan Institute of Virology υποδεικνύει πως το γονιδίωμα του ιού είναι κατά 96% ίδιο με τους κορονοϊούς που βρίσκουμε στις νυχτερίδες.

Πολλοί πιστεύουν ότι η συνεχιζόμενη ανησυχία της Κίνας σχετικά με το ξέσπασμα του κορονοϊού και οι παράξενες κατηγορίες ότι εξαπλώθηκε από τους Αμερικανούς στρατιώτες είναι μια προσπάθεια να εκτραπεί η προσοχή της διεθνούς κοινότητας από την εξέταση της πιθανότητας να έχει διαρρεύσει αυτός ο ιός από το εργαστήριο του Βουχάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr