Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Σαν Ντιέγκο η “φωλιά” των τζιχαντιστών στις ΗΠΑ

Στο Σαν Ντιέγκο η “φωλιά” των τζιχαντιστών στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός πολίτης Ντάγκλας Μακάρθουρ Μακέιν (Douglas McAuthur McCain), ο οποίος σκοτώθηκε πρόσφατα στη Συρία πολεμώντας για το Ισλαμικό Κράτος, βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών για τους γεννημένους Αμερικανούς τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους. Ο Μακέιν έζησε για χρόνια στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, μια πόλη που θεωρείται φυτώριο του ισλαμικού τρόμου στις ΗΠΑ.

Στο Σαν Ντιέγκο ο Μακέιν ενώ σπούδαζε στο κολέγιο της πόλης, εργαζόταν και σε ένα σομαλέζικο εστιατόριο, το African Spice και είχε συνδεθεί με ένα τζαμί στη σομαλική γειτονιά, το Masjid Nur.

daglas

Το σάιτ Breitbart News επισκέφθηκε το εν λόγω τζαμί. Οι πιστοί ήταν ντυμένοι με κελεμπίες και μόλις αντιλήφθηκαν τους δημοσιογράφους διασκορπίστηκαν, αποφεύγοντας κάθε επαφή.

Η Κενιάτα Μακέιν, ξαδέλφη του σκοτωμένου τζιχαντιστή, είπε στο NBC ότι δεν πίστευε ότι ο ξάδελφός της ήταν τρομοκράτης. Ωστόσο, μίλησε για τον προσηλυτισμό του στο Ισλάμ πριν δέκα χρόνια, και πιστεύει ότι ήταν αποτέλεσμα της γνωριμίας του με κάποιους Σομαλούς που ζουν στις ΗΠΑ και είναι αυτοί που ενίσχυσαν τη θέρμη του στις ισλαμικές πεποιθήσεις.

Όπως έχει παρατηρηθεί και με άλλους Αμερικανούς που αποκαλύφθηκε αργότερα ότι πολεμούν με το Ισλαμικό Κράτος, οι φίλοι αλλά και η οικογένεια του Μακέιν βεβαιώνουν ότι δεν είχαν αντιληφθεί την εξτρεμιστική του πλευρά.

Βεβαίως ο ίδιος είχε κάνει κάποια σχόλια στα social media όπου είχε εκφραστεί υπέρ του τζιχάντ (του ιερού πολέμου), όπως το 2010, όταν είχε γράψει “επιστρέφουν οι στρατιώτες του Αλλάχ”, ενώ είχε ποστάρει τη μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους και κάποιες φωτογραφίες από πολεμικές επιχειρήσεις.

Το FBI εκτιμά ότι τα τελευταία χρόνια οι ισλαμιστές στις ΗΠΑ δεν έχουν επικεντρώσει στο να στρατολογούν μόνο ξένους ή μετανάστες, αλλά και γεννημένους Αμερικανούς. Εξάλλου δεν είναι μυστικό ότι τουλάχιστον 100 Αμερικανοί πολίτες πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Μακέιν, 33 χρονών, ήταν Αμερικανός ράπερ. Σκοτώθηκε σε μάχη στη Συρία πολεμώντας για το Ισλαμικό Κράτος. Ο Μακέιν γεννήθηκε στη νότια Καλιφόρνια τον Ιανουάριο του 1981. Οι συμμαθητές του από το σχολείο περιγράφουν ένα παιδί αδιάφορο για τη θρησκεία, μέχρι που γνώρισε πριν δέκα χρόνια το Ισλάμ…

Διαβάστε σχετικά: Αυτός είναι ο Αμερικανός τζιχαντιστής που σκοτώθηκε στη Συρία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr