Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αλβανία 100 εκ. ευρώ από την ΕΕ για στήριξη έργων ανασυγκρότησης

Στην Αλβανία 100 εκ. ευρώ από την ΕΕ για στήριξη έργων ανασυγκρότησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Αλβανία η Ευρωπαϊκή Ένωση διέθεσε 100 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των έργων ανασυγκρότησης στη χώρα μετά τον σεισμό του Νοεμβρίου του 2019.

Αυτό ανακοίνωσε το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον τροποποιημένο προϋπολογισμό για το 2020, μεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός περιλαμβάνει επίσης 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε αναλήψεις υποχρεώσεων και 1,53 δισεκατομμύρια ευρώ σε πληρωμές για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού», αναφέρει η ανακοίνωση του Συμβουλίου του εκδόθηκε την Τρίτη.

Ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2020 ξεκλειδώνει σημαντικούς πόρους για την αντιμετώπιση των πρωτοφανών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ΕΕ και τα κράτη μέλη της.

«Η κορυφαία προτεραιότητά είναι να βοηθήσουμε τα εθνικά συστήματα υγείας να αντιμετωπίσουν την επιδημία COVID-19.

»Αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ιατρικών προμηθειών, να φτιαχτούν νοσοκομεία και να μεταφερθούν ασθενείς για θεραπεία σε άλλα κράτη μέλη», δήλωσε ο Ζντράβκο Μάριτς, αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών της Κροατίας.

Σεισμός μεγέθους 6,3 έπληξε την Αλβανία στις 26 Νοεμβρίου, προκαλώντας 51 θανάτους, αφήνοντας 17.000 ανθρώπους εκτοπισμένους και τελικά επηρέασε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους σε 11 δήμους.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δήλωσε ότι η απόφαση του Συμβουλίου να χορηγήσει το δεσμευμένο ποσό των 100 εκατομμυρίων στην Αλβανία ως καλή είδηση ​​εν μέσω της κρίσης του κοροναϊού.

«Τα καλά νέα είναι ότι, παρά τη μεγάλη δυσκολία αντιμετώπισης των συνεπειών αυτού του παγκόσμιου πολέμου, η ΕΕ παρέμεινε στη δέσμευσή της στις 17 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες και τα 100 εκατομμύρια ευρώ που υποσχέθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ανασυγκρότηση διατέθηκαν από τον τροποποιημένό προϋπολογισμό του 2020», είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr