Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυξάνονται οι θάνατοι στη Βρετανία – Περισσότεροι από 15.000 – Καμία άρση μέτρων, όλοι μέσα!

Αυξάνονται οι θάνατοι στη Βρετανία – Περισσότεροι από 15.000 – Καμία άρση μέτρων, όλοι μέσα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H Βρετανία δεν εξετάζει προς το παρόν τη χαλάρωση του lockdown που επέβαλε πριν από τέσσερις εβδομάδες ώστε να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, δεδομένης της «βαθιά ανησυχητικής» αύξησης του αριθμού των θανάτων, διευκρίνισε σε δηλώσεις του αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Η χώρα βρίσκεται κοντά στην κορύφωση της υγειονομικής κρίσης, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 15.000 ανθρώπους -ο πέμπτος μεγαλύτερος αριθμός σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Μάικλ Γκόουβ, έσπευσε να διαψεύσει δημοσίευμα του «Buzzfeed» ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη σταδιακή άρση του lockdown τους επόμενους μήνες.

«Τα δεδομένα και οι συστάσεις είναι σαφείς προς το παρόν, ότι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ακόμη την άρση των περιορισμών», δήλωσε ο κ. Γκόουβ στο Sky News.

«Ένα από τα πράγματα που μας ανησυχεί ιδιαιτέρως είναι τα υψηλά επίπεδα θανάτων», σημείωσε ο κ. Γκόουβ.

Ο ίδιος απέρριψε το δημοσίευμα των κυριακάτικων «Τimes», σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον κατά τις πρώτες εβδομάδες της πανδημίας δεν συμμετείχε σε πέντε συμβούλια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Ο πρωθυπουργός έλαβε όλες τις σημαντικές αποφάσεις.

»Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έβαλε την ψυχή και την καρδιά του στη μάχη αντιμετώπισης του Covid-19», ανέφερε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον «αναρρώνει» από τον κορωνοϊό και διαβιβάζει τις οδηγίες του στην κυβέρνηση, διαβεβαίωσε ο κ. Γκόουβ, την ίδια ώρα εντείνονται οι επικρίσεις σε βάρος του Τζόνσον για τους χειρισμούς του στην πανδημία.

Αφού βγήκε από το νοσοκομείο πριν από μια εβδομάδα, «ο πρωθυπουργός αναρρώνει, είναι σε καλή διάθεση», δήλωσε ο κ. Γκόουβ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Ο 55χρονος Συντηρητικός ηγέτης «είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Ντόμινικ Ράαμπ», τον υπουργό Εξωτερικών ο οποίος τον αντικαθιστά κατά την περίοδο της ανάρρωσής του.

Ο τελευταίος διαβίβασε «τις οδηγίες του πρωθυπουργού στα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης» στη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης χθες το πρωί, διευκρίνισε ο Γκόουβ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στάρμερ: Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη για σύγκρουση με τη Ρωσία – «Τα προειδοποιητικά σημάδια είναι εδώ»

Δημοσκόπηση: Οι λαοί της Δύσης βλέπουν τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο να πλησιάζει

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Η Σάρα Φέργκιουσον «τρομοκρατημένη» ότι ένα πρόσωπο γνωρίζει «βρώμικα μυστικά» της ζωής της

Οι νέοι γείτονες του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου φοβούνται τα χειρότερα μετά τις τελευταίες ζοφερές αποκαλύψεις για τον Έπσταϊν – «Εξορίστε τον»

Συντριπτικό πλήγμα για τον Βασιλιά Κάρολο: Καταρρέει η υποστήριξη προς τη μοναρχία λόγω του σκανδάλου Έπσταϊν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr