Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

7.025 θάνατοι και περισσότερα από 100.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βραζιλία

7.025 θάνατοι και περισσότερα από 100.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βραζιλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Tο όριο των 100.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού, ξεπέρασε την Κυριακή η Βραζιλία, η οποία θρηνεί 7.000 νεκρούς από τον ιό, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, που ωστόσο πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν πως πιθανότατα είναι υποτιμημένα.

Η χώρα των 210 εκατομμυρίων πολιτών με διαστάσεις ηπείρου κατατάσσεται στην ένατη θέση παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ο οποίος αυξήθηκε στα 101.147, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας.

Όμως είναι έβδομη σε αριθμό θανάτων εξαιτίας της COVID-19, αφού ξεπέρασε τη Γερμανία, καταγράφοντας 275 νέους θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο και φθάνοντας τους 7.025.

Το βράδυ της Κυριακής, το περίφημο άγαλμα του Ιησού σωτήρα του Κορκοβάντου φωτίστηκε κατά τρόπο ώστε να δίνεται η εντύπωση πως ο Χριστός φοράει μάσκα, κίνηση με σκοπό να ενθαρρυνθεί ο πληθυσμός να χρησιμοποιεί αυτό το μέσο ατομικής προστασίας.

Πολλοί ειδικοί έχουν πει πως ο αριθμός των επισήμως επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πιθανόν είναι ως και 15 χαμηλότερος από τον πραγματικό, καθώς μόνο οι ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση υποβάλλονται σε εργαστηριακές εξετάσεις στη Βραζιλία.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρίσιμη σε πολλές πολιτείες, με τα νοσοκομεία να έχουν ξεπεράσει το όριο κορεσμού την ώρα που η κορύφωση της πανδημίας ακόμη αναμένεται στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου δεν σταματά να υποβαθμίζει την πανδημία, κάνοντας λόγο για «γριπούλα», και να επικρίνει τα μέτρα περιορισμού που πήραν οι κυβερνήτες πρακτικά όλων των βραζιλιάνικων πολιτειών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr