ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανία περιμένει δεύτερο και ενδεχομένως τρίτο κύμα του κορωνοϊού

Η Γερμανία περιμένει δεύτερο και ενδεχομένως τρίτο κύμα του κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Βέβαιος ότι θα υπάρξει και δεύτερο, ενδεχομένως και τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, o Λόταρ Βίλερ, και προειδοποίησε για το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα κρούσματα όσο χαλαρώνουν οι περιορισμοί στην οικονομική και κοινωνική ζωή των πολιτών.

«Γνωρίζουμε με μεγάλη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει και δεύτερο κύμα.

»Οι περισσότεροι επιστήμονες είναι σίγουροι γι’ αυτό και πολλοί εκτιμούν ότι θα υπάρξει και τρίτο κύμα», δήλωσε ο καθηγητής Βίλερ, επισημαίνοντας ότι η σχεδιαζόμενη εφαρμογή για την ιχνηλάτηση των επαφών θα είναι τότε ιδιαίτερα χρήσιμη.

Εν όψει των αποφάσεων για περαιτέρω άρση των περιορισμών, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου που έχει την επιστημονική ευθύνη για την διαχείριση της πανδημίας στην Γερμανία τόνισε ότι, «όσο χαλαρώνουμε, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα για νέα κρούσματα».

Γι’ αυτό, διευκρίνισε, η πολιτεία διευρύνει τα μέσα της.

«Τα κρούσματα πρέπει να αναγνωρίζονται γρήγορα και να ιχνηλατούνται οι επαφές τους», σημείωσε και διαβεβαίωσε ότι το σύστημα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένο για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού απ’ ό,τι ήταν για το πρώτο.

Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ο κ. Βίλερ, η τήρηση αποστάσεων είναι η νέα κανονικότητα.

«Έχουμε δουλέψει σκληρά για τις σημερινές επιτυχίες. Δεν πρέπει τώρα να τις θέσουμε σε κίνδυνο», τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Καυτό καλοκαίρι» για την αυτοκινητοβιομηχανία προανήγγειλε το συνδικάτο IG Metall, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε εγκαταστάσεις της Mercedes

Σοκ στη Γερμανία: 6 νεκροί από πυροβολισμούς σε δομή κοινωνικής πρόνοιας – Συνελήφθησαν οι δράστες

Γερμανία: Ούτε τα νοσοκομεία έχουν κλιματισμό

DW: Ο λόγος που μόλις 6% των γερμανικών νοικοκυριών έχουν κλιματιστικά στα σπίτια τους

DW: Η Γερμανία αναζητά ενεργειακές συμφωνίες με την Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr