ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»
Pontians: 'Nikos Kapetanidis' Action Association honors journalist Uzay Bulut
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αύξηση -μετά από ένα πενθήμερο ύφεσης- παρουσίασαν τη Δευτέρα, την πρώτη ημέρα άρσης του lockdown, οι θάνατοι από την Covid-19 στη Γαλλία, καθώς το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 263 άνθρωποι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι γαλλικές αρχές.
Σε ποσοστό, πρόκειται για μια αύξηση ύψους 1%, η μεγαλύτερη εδώ και πέντε ημέρες. Ωστόσο, τα στοιχεία συχνά τείνουν να καταγράφουν άνοδο μετά το Σαββατοκύριακο.
Συνολικά, από την 1η Μαρτίου, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 26.643 θάνατοι, σύμφωνα με τη γενική διεύθυνση Υγείας (DGS).
Πρόκειται για τον πέμπτο κατά σειρά υψηλότερο απολογισμό έπειτα από εκείνους των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.
Ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών συνεχίζει να μειώνεται με 64 λιγότερους ασθενείς στις ΜΕΘ με το σύνολο στους 2.712 έναντι περισσότερων από 7.000 στις αρχές Απριλίου, στην κορύφωση της επιδημίας.
Χθες, η DGS ανακοίνωσε 70 θανάτους σε διάστημα 24 ωρών (80 το Σάββατο), τον μικρότερο απολογισμό από την έναρξη της καραντίνας την 17η Μαρτίου.
Οι Γάλλοι άρχισαν να γεύονται την ελευθερία σήμερα, πρώτη μέρα της χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, όμως η DGS υπενθυμίζει τη σημασία να τηρούνται «όλα τα μέτρα προστασίας, μεταξύ αυτών η χρήση της μάσκας στους χώρους με πολύ κόσμο» υπογραμμίζοντας ότι «η επιδημία παραμένει ενεργή και εξελισσόμενη».
Διαβεβαίωσε επίσης ότι «δυνατότητες διαξαγωγής ιολογικών τεστ για την ανίχνευση του ιού υπάρχουν σε όλην την επικράτεια».























































