Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύζυγος σεΐχη κατηγορεί το Κατάρ ότι επί επτά χρόνια κρατά παράνομα φυλακισμένο τον άνδρα της

Σύζυγος σεΐχη κατηγορεί το Κατάρ ότι επί επτά χρόνια κρατά παράνομα φυλακισμένο τον άνδρα της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρώπινα Δικαιώματα, Κατάρ,

Ο Καταριανός σεΐχης Ταλάλ Αλ Θανί παραμένει κρατούμενος αν και απαλλάχτηκε από τη Δικαιοσύνη της χώρας του. Οι καταριανές Αρχές τον κρατούν φυλακισμένο, όπως κατήγγειλε η σύζυγός του.

Ο σεΐχης Ταλάλ, ο οποίος κρατείται επί επτά χρόνια χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, είναι ο εγγονός του αείμνηστου σεΐχη Αχμάντ μπιν Αλί Αλ Θανί, πρώην εμίρη του Κατάρ, ο οποίος βασίλευσε στο μικρό εμιράτο από το 1960 έως το 1972.

Ο εμίρης Αχμάντ ανατράπηκε από τον ξάδερφό του, σεΐχη Χαλίφα μπιν Χαμάντ, παππού του Ταμίμ Μπιν Χαμάντ, τωρινού εμίρη του Κατάρ.

Οι εντάσεις μεταξύ των μελών της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ κλιμακώθηκαν μετά το θάνατο ενός από τους ιδρυτές του εμιράτου, του σεΐχη Αμπντουλ Αζίζ μπιν Αχμέτ, μετά την εξορία του στη Σαουδική Αραβία το 2008.

Λίγο αργότερα, τα περιουσιακά στοιχεία του σεΐχη Ταλάλ «πάγωσαν» και παρακρατήθηκε η κληρονομιά που έπρεπε να λάβει μετά τον θάνατο του πατέρα του.

«Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του Ραμαζανιού, τον μήνα του ελέους, το Κατάρ εξακολουθεί να πεισμώνει και να αρνείται την απελευθέρωση του σεΐχη Ταλάλ», δήλωσε η σύζυγος του, Άσμα Αριάν, σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο Twitter την Πέμπτη.

«Ακόμα και ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν ζητήσει την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων της κεντρικής φυλακής εξαιτίας του ξεσπάσματος της Covid-19», έγραψε.

Παρότρυνε τον φυλακισμένο σύζυγό της να μην υποχωρήσει στις πιέσεις των Αρχών του Κατάρ, οι οποίες υποστήριξε ότι προσπάθησαν να τον εκβιάσουν.

Στο βίντεο η Άσμα Αριάν είχε στο πλευρό της την κόρη της, η οποία επίσης ζήτησε την απελευθέρωση του πατέρα της.

Τον περασμένο μήνα, η Άσμα Αριάν κατηγόρησε μέσω Twitter τις Αρχές του Κατάρ ότι βασανίζουν τον σύζυγό της και τον υπέβαλαν σε ταπεινωτική και απάνθρωπη μεταχείριση.

Η Άσμα Αριάν, που παντρεύτηκε τον σεΐχη Ταλάλ το 2007, έχει εξηγήσει ότι ο άνδρας της, αφού του πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και τον συνέλαβαν λόγω χρεών. Από τότε κρατείται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών

Γάζα: Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA για τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Ο Νετανιάχου «κλείνει» το φιλοτζιχαντιστικό Al Jazeera στο Ισραήλ

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr