Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κατηγορεί το Κατάρ – Ενδοϊσλαμιστική φαγωμάρα ή ξεκάρφωμα;

Το Ισλαμικό Κράτος κατηγορεί το Κατάρ – Ενδοϊσλαμιστική φαγωμάρα ή ξεκάρφωμα;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) απείλησε χθες Πέμπτη το Κατάρ εξαιτίας της φιλοξενίας αμερικανικής βάσης στο έδαφός του, με νέα ηχητική καταγραφή του εκπροσώπου της, η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό της οργάνωσης στην πλατφόρμα Telegram.

«Δεν έχουμε ξεχάσει ούτε για μια μέρα ότι η βάση αλ Ουντάιντ, που κατασκευάστηκε από τους τύραννους του Κατάρ για να φιλοξενείται ο αμερικανικός στρατός, ήταν και παραμένει πάντα το κέντρο διοίκησης της εκστρατείας που διεξάγουν οι σταυροφόροι» στη Συρία, στο Ιράκ, στην Υεμένη και στο Αφγανιστάν, τόνισε ο Αμπού Χάμζα Ελ Κοράσι, εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους, αναφερόμενος στον αντιτζιχαντιστικό συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Κατηγόρησε επίσης το Κατάρ πως «χρηματοδότησε» οργανώσεις στη Συρία και στο Ιράκ οι οποίες έδρασαν εναντίον του.

Το Κατάρ θεωρείται από τους επικριτές του προστάτης και χρηματοδότης τζιχαντιστικών οργανώσεων και το καθεστώς του προσκείμενο στη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Ότι βγαίνει το Ισλαμικό Κράτος και κατηγορεί το Κατάρ ως «προδοτικό» και «τυραννικό» ίσως να είναι ειλικρινές, πιθανόν κάποια ενδοϊσλαμιστική «φαγωμάρα», ίσως να είναι και… «ξεκάρφωμα».

Στην ίδια ηχητική καταγραφή, διάρκειας 39 λεπτών, ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους αναφέρεται επίσης στην πανδημία του νέου κορωνοϊού, η οποία πλήττει κατ’ αυτόν τους «τύραννους του κόσμου».

Αποφαίνεται πως πρόκειται για την «τιμωρία» του θεού σε όσους πολεμούν τους τζιχαντιστές.

«Είσαστε ακόμη μπερδεμένοι και χαμένοι μπροστά στον φονικό ιό, δεν μπορείτε να θεραπεύσετε» την ασθένεια COVID-19, συνεχίζει.

«Σας βλέπουμε να δαπανάτε μεγάλα ποσά στις απελπισμένες προσπάθειές σας να σώσετε τις οικονομίες σας που τσακίζονται από τον πυρετό της επιδημίας.

»Πολλοί σύμμαχοί σας βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας», προσθέτει.

Αφού ανακήρυξε το 2014 την ίδρυση του «χαλιφάτου» του σε τμήματα της Συρίας και του Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος υπέστη σειρά στρατιωτικών ηττών στις δύο χώρες κι απώλεσε τα τελευταία εδάφη που κατείχε τον Μάρτιο του 2019.

Όμως πολλοί τζιχαντιστές πέρασαν στην παρανομία, στον συμμοριτοπόλεμο και διαπράττουν συχνά αιματηρές επιθέσεις, ειδικά στη Συρία και το Ιράκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Συρία: Η Ρωσία πήρε πίσω 32 παιδιά του Ισλαμικού Κράτους που κρατούσε η AANES

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr