ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγία Σοφία, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Κωνσταντινούπολη, Λιβύη, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία,


















































Ο Θανάσης Αυγερινός γραφείο Τύπου της Καρυστιανού
Πηγή: Ο Τραμπ άσκησε βέτο σε σχέδιο εξέγερσης των Κούρδων - Ποια η εισήγηση της Μοσάντ κι ο ρόλος της
Ρωσικό πλοίο-φάντασμα βυθίστηκε από τορπίλη υψηλής τεχνολογίας στη Μεσόγειο
Τα Εμιράτα (ΗΑΕ) βομβάρδισαν στόχους του Ιράν
Τουρκικά ΜΜΕ δημιουργούν «κλίμα» για πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας το φθινόπωρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ψηλά διατηρεί την ένταση με την Ελλάδα η Τουρκία, με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να χρησιμοποιεί το μνημείο της Αγίας Σοφίας στην εμπρηστική ρητορική της Άγκυρας.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός είπε για την Αγία Σοφία πως είναι «ιδιοκτησία της τουρκικής δημοκρατίας» καθώς «κατακτήθηκε».
Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας πως οποιαδήποτε συμφωνία είναι «κενή» χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας, ενώ για τη Λιβύη είπε πως ο Χαλίφα Χαφτάρ δεν είναι σε θέση να κερδίσει τον πόλεμο.
Η Άγκυρα δεν έχει σταματήσει τις προκλήσεις με τελευταία τη δημοσίευση δύο χαρτών με τα σημεία στα οποία η Τουρκία θέλει να κάνει γεωτρήσεις και σεισμικές έρευνες.
Η τουρκική εταιρία πετρελαίου κατέθεσε αίτηση προς τις αρχές ενέργειας ζητώντας να ξεκινήσει έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές πλησίον σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη, για την ακρίβεια στα 6 μίλια.























































