ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαβούσογλου: Η Αγία Σοφία είναι «ιδιοκτησία της τουρκικής δημοκρατίας» επειδή κατακτήθηκε

Τσαβούσογλου: Η Αγία Σοφία είναι «ιδιοκτησία της τουρκικής δημοκρατίας» επειδή κατακτήθηκε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ψηλά διατηρεί την ένταση με την Ελλάδα η Τουρκία, με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να χρησιμοποιεί το μνημείο της Αγίας Σοφίας στην εμπρηστική ρητορική της Άγκυρας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός είπε για την Αγία Σοφία πως είναι «ιδιοκτησία της τουρκικής δημοκρατίας» καθώς «κατακτήθηκε».

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας πως οποιαδήποτε συμφωνία είναι «κενή» χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας, ενώ για τη Λιβύη είπε πως ο Χαλίφα Χαφτάρ δεν είναι σε θέση να κερδίσει τον πόλεμο.

Η Άγκυρα δεν έχει σταματήσει τις προκλήσεις με τελευταία τη δημοσίευση δύο χαρτών με τα σημεία στα οποία η Τουρκία θέλει να κάνει γεωτρήσεις και σεισμικές έρευνες.

Η τουρκική εταιρία πετρελαίου κατέθεσε αίτηση προς τις αρχές ενέργειας ζητώντας να ξεκινήσει έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές πλησίον σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη, για την ακρίβεια στα 6 μίλια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μάικλ Ρούμπιν: Είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ομοφυλόφιλος;

Ανάλυση Jerusalem Post: Το ανυπόστατο ψευδομνημόνιο Τουρκίας-Δυτ. Λιβύης απειλεί τη ναυσιπλοΐα του Ισραήλ στη Μεσόγειο

Το σχέδιο της Τουρκίας για την Υεμένη: Η Άγκυρα πρότεινε στο Ριάντ αλλαγή στρατηγικής και διαπραγματεύσεις με τους Χούτι

Πρώην σωματοφύλακας του Χανίγιε με βρετανική υπηκοότητα σχεδίαζε τζιχαντιστική επίθεση στην Ευρώπη

Η Google στέλνει την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Διάστημα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr