Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σαράτζ της Τρίπολης την Πέμπτη στην Τουρκία για να πάρει εντολές από τον σουλτάνο Ερντογάν

Ο Σαράτζ της Τρίπολης την Πέμπτη στην Τουρκία για να πάρει εντολές από τον σουλτάνο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Τουρκία φτάνει αύριο Πέμπτη ο ισλαμιστής Τουρκολίβυος πρωθυπουργός της Λιβύης, Φαγιεζ Αλ Σαρατζ, για επαφές με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην ατζέντα θα είναι η στήριξη που προσφέρει η Τουρκία ενάντια στον στρατάρχη Χαφτάρ καθώς και οι «εργασίες» της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη χρονικά συγκυρία, καθώς υπενθυμίζεται η τουρκική κρατική εταιρία ΤΡΑΟ ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση την άδεια για έρευνες σε οικόπεδα τα οποία βρίσκονται ακόμη και σε μικρή απόσταση από τα χωρικά ύδατα της Ρόδου, της Καρπάθου και της Κρήτης και εντός της ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).

Μάλιστα, το βράδυ της Τρίτης, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, δια μέσω του υψηλόβαθμου διπλωμάτη, Τσαγατάι Ερτζίγες, δημοσίευσε μέσω Twitter τον νέο χάρτη που υπέβαλε η Άγκυρα στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου 2020, δηλώνοντας τα νέα όρια της «υφαλοκρηπίδας» τους, που φτάνουν μέχρι τα ελληνικά νησιά, εξαφανίζοντας παράλληλα τελείως από το χάρτη το Καστελόριζο.

Μετά την υπογραφή του ψευδομνημονίου Άγκυρας-Τρίπολης, η Τουρκία έχει επεκτείνει κατά πολύ προς τα δυτικά τις διεκδικήσεις της και ουσιαστικά όπως έχει δηλώσει επισήμως δεν αναγνωρίζει σε κανένα νησί, ακόμη και του μεγέθους της Κρήτης καμιά θαλάσσια ζώνη πέραν των χωρικών υδάτων τους των 6 ν.μ.

Ο Φαγιέζ Αλ Σαράτζ είναι οθωμανικής καταγωγής Λίβυος, ο ίδιος έχει τουρκική εθνική συνείδηση. Στη Λιβύη υπάρχει μια μειονότητα περίπου 1,1 εκ. απογόνων Οθωμανών εποίκων, πολλοί από τους οποίους έχουν τουρκική συνείδηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr