Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν καρατόμησε 2 Κούρδους και ένα βουλευτή του Κιλιτσντάρογλου

Ο Ερντογάν καρατόμησε 2 Κούρδους και ένα βουλευτή του Κιλιτσντάρογλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το κοινοβούλιο της Τουρκίας αφαίρεσε την βουλευτική ιδιότητα από τρεις βουλευτές της αντιπολίτευσης προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Πρόκειται για την Λεϊλά Γκιουβέν και τον Μούσα Φαρισογκουλάρι από το φιλοκουρδικό σοσιαλιστικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα [HDP] και τον Ενίς Μπερμπέρογλου αναπληρωτή πρόεδρο από το κεντροαριστέρο κεμαλικό Ρεμπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το δεύτερο σε δύναμη κόμμα της Τουρκίας.

Η απόφαση για τους τρεις βουλευτές ανακοινώθηκε στο κοινοβούλιο μετά την απόφαση του εφετείου να επικυρώσει την καταδίκη του Μπερμπέρογλου για αποκάλυψη κυβερνητικών απορρήτων και την καταδίκη της Γκιουβέν και του Φαρισογκουλάρι ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Αυτό αντιβαίνει στην λαϊκή ετυμηγορία.

»Θα συνεχίσουμε τον δημοκρατικό αγώνα για να επιτύχουμε δικαιοσύνη, δικαιώματα και νόμο», έγραψε στο Twitter ο ηγέτης του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Ποδοπατούν και κλέβουν την βούληση των ψηφοφόρων και του κουρδικού λαού», δήλωσε εντός του κοινοβουλίου ο αντιπρόεδρος του HDP, Σαρουχάν Ολούτς, καθώς οι βουλευτές του κόμματος όρθιοι διαμαρτύρονταν χτυπώντας τα έδρανα.

Η κυβέρνηση της Αγκυρας έχει κατ’ επανάληψη κατηγορήσει το HDP για δεσμούς με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), παρότι το HDP αρνείται τέτοιου είδους σχέσεις..

Το κόμμα του Ερντογάν διαθέτει 291 βουλευτές στο 600μελές κοινοβούλιο, ενώ το CHP τώρα διαθέτει 138 έδρες και το HDP 58.

Το CHP παραμένει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μαθαίνοντας την απόφαση για την «καθαίρεσή» της η Λεϊλά Γκιουβέν έκανε το σήμα της νίκης και είπε: «Καταπλητικά!».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr