Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: 48 ώρες διορία στους Τουρκολίβυους να δεχθούν εκεχειρία – Αλλιώς, Αίγυπτος και Εμιράτα μπαίνουν στον πόλεμο

Λιβύη: 48 ώρες διορία στους Τουρκολίβυους να δεχθούν εκεχειρία – Αλλιώς, Αίγυπτος και Εμιράτα μπαίνουν στον πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διορία 48 ωρών έδωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι στους φιλότουρκους ισλαμιστές της Τρίπολης να δεχθούν την κατάπαυση πυρός με τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) της Βουλής των Αντιπροσώπων, που τελεί υπό τη διοίκηση του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, μεταδίδει ο στρατιωτικός συντάκτης Μπάμπακ Τακβαίε στο Twitter.

Εάν οι φιλότουρκοι ισλαμιστές δεν δεχθούν την κατάπαυση πυρός, συνεχίζει ο Τακβαίε, ο αιγυπτιακός στρατός με την υποστήριξη της αιγυπτιακής πολεμικής αεροπορίας και της πολεμικής αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα εμπλακεί στον λιβυκό πόλεμο στο πλευρό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) ενάντια στους Τουρκολίβυους ισλαμιστές και τους Σύρους μισθοφόρους τζιχαντιστές στο μέτωπο της Σύρτης.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο Twitter δείχνουν φάλαγγα με 18 αιγυπτιακά τανκς «M1A2 Abrams», αμερικανικής κατασκευής, να έχουν φτάσει φορτωμένα σε νταλίκες στα σύνορα Αιγύπτου – Λιβύης, έτοιμα να εισέλθουν στη λιβυκή επικράτεια για να υποστηρίξουν τα στρατεύματα της Βουλής των Αντιπροσώπων απέναντι στους τρομοκράτες του νεο-οθωμανισμού.

Παράλληλα, αναπτύσσονται και επιθετικά ελικόπτερα του αιγυπτιακού στρατού να λάβουν μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Όπως σας μεταδώσαμε και νωρίτερα, η «κόκκινη γραμμή» είναι η Κυρηναϊκή.

Μεταδίδεται ότι ο Φαγιέζ αλ Σαράτζ της Τρίπολης απέρριψε την εκεχειρία που πρότεινε η Αίγυπτος [διαβάστε εδώ].

Τηλεφωνική επικοινωνία Σίσι – Κόντε

Νωρίτερα την Κυριακή, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, όπου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη μετά την αιγυπτιακή πρωτοβουλία για την επίλυση της λιβυκής κρίσης.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος ανέλυσε τη θέση της χώρας του σχετικά με την κρίση της Λιβύης, που εστιάζει στην αποκατάσταση του ρόλου των κρατικών θεσμών της Λιβύης και τον τερματισμό του χάους που προκαλείται από παραστρατιωτικούς και πολιτοφύλακες.

Ο Αλ Σίσι τάχθηκε άλλη μία φορά υπέρ της επίτευξης σταθερότητας και ασφάλειας για τον λαό της Λιβύης, καθώς και τον τερματισμό των παράνομων εξωτερικών επεμβάσεων στις υποθέσεις της Λιβύης, οι οποίες απειλούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια ολόκληρης της Μέσης Ανατολής και της περιοχής της Μεσογείου.

Οι Αλ Σίσι και ο Κόντε συμφώνησαν να ενισχύσουν τον συντονισμό των χωρών τους σε αυτό το θέμα, υποστηρίζοντας ότι ο τρόπος για να τερματιστεί η κρίση της Λιβύης είναι μέσω μιας πολιτικής λύσης και στήριξης των προσπαθειών των Ηνωμένων Εθνών και των συμπερασμάτων της διάσκεψης του Βερολίνου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr