Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα 1,25 εκατ. δολάρια η εγγύηση του αστυνομικού-φονιά του Τζορτζ Φλόιντ

Στα 1,25 εκατ. δολάρια η εγγύηση του αστυνομικού-φονιά του Τζορτζ Φλόιντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα 1.25 εκατομμύρια δολάρια ορίστηκε η εγγύηση του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Τσόβιν, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφονείσαι τον Τζορτζ Φλόιντ και εμφανίστηκε για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο Τσόβιν εμφανίστηκε ενώπιον της δικαστού Τζίνις Ρέντιγνγκ, η οποία ενέκρινε την πρόταση του εισαγγελέα να θέσει την εγγύηση στα 1.25 εκατομμύρια δολάρια χωρίς όρους και στο 1 εκατομμύριο υπό συγκεκριμένους όρους.

Οι συγκεκριμένοι όροι περιλαμβάνουν, να είναι νομοταγής, να δηλώνει την παρουσία του σε αστυνομικό τμήμα, να μην εργαστεί σε κάποια εταιρία security ή σε κάποια υπηρεσία επιβολής του νόμου, να παραδώσει τα όπλα και πυρομαχικά τα οποία διαθέτει καθώς και οποιαδήποτε άδεια οπλοφορίας διαθέτει και να μην επικοινωνήσει με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ.

Η υπεράσπιση δεν επέβαλε κάποια ένσταση στην πρόταση του εισαγγελέα.

Ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Τσόβιν στα βίντεο που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας πίεζε με το γόνατο του το λαιμό του Φλόιντ για σχεδόν εννιά λεπτά, αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο δευτέρου βαθμού, κάτι που επισύρει ποινή κάθειρξης έως 40 χρόνια.

Επιπλέον ο Τσόβιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας τρίτου και δευτέρου βαθμού, κατηγορίες, οι οποίες προβλέπουν επιπλέον ποινές 25 και 10 χρόνων αντίστοιχα.

Την Πέμπτη οδηγήθηκαν στο δικαστήριο οι άλλοι τρεις συνεργοί του Τσόβιν, ο Τόμας Λέιν, ο Αλεξάντερ Κουένγκ και ο Του Θάο, επίσης πρώην αστυνομικοί στη Μινεάπολις, οι οποίοι κατηγορούνται για συναυτουργία και συνέργεια στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η εγγύηση για κάθε έναν από τους τρεις αστυνομικούς, ορίστηκε στο 1 εκατομμύριο δολάρια.

Σήμερα είναι επίσης προγραμματισμένη η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ, στην πόλη όπου μεγάλωσε το Χιούστον, όπου θα ταφεί δίπλα στη μητέρα του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr