Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κινέζος μεγιστάνας έπεσε θύμα απαγωγέων μέσα από τη βίλα του – Πώς σώθηκε (βίντεο)

Κινέζος μεγιστάνας έπεσε θύμα απαγωγέων μέσα από τη βίλα του – Πώς σώθηκε (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απαγωγή, Απόπειρα Απαγωγής, Βίντεο, Κίνα,

Θύμα επίδοξων απαγωγέων, μέσα στο σπίτι του έπεσε ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος He Xiangjian, ο οποίος κατόρθωσε να σωθεί μετά από εντυπωσιακή επιχείρηση της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ ένας Κινέζος δισεκατομμυριούχος, ο He Xiangjian κρατήθηκε για ώρες ως όμηρος στο σπίτι σε μία δραματική προσπάθεια απαγωγής, η οποία έληξε όταν ο γιος του κατόρθωσε να ειδοποιήσει την Αστυνομία διασχίζοντας ένα ποτάμι κοντά στη βίλα.

Ο 77χρονος επιχειρηματίας που είναι ιδρυτής της εταιρίας ηλεκτρικών συσκευών Midea βρίσκεται στην 45η θέση στη λίστα του Forbes και η περιουσία του ανέρχεται σε 24 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα από την Αστυνομία το περιστατικό συνέβη την Κυριακή, όταν πέντε άτομα εισήλθαν στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου στην πόλη Φοσάν στην ανατολική επαρχία Γκουανγκντόγνγκ.

Κατά την εφημερίδα Securities Times, το αρχικό τηλεφώνημα που έγινε στην αστυνομία ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα άτομα είχαν μαζί τους εκρηκτικό μηχανισμό.

Η Αστυνομία δεν ανέφερε ξεκάθαρα ότι ο He Xiangjian ήταν ο στόχος της επίθεσης, αλλά μόνο ότι ένα άτομο με το επίθετο «He» ήταν το θύμα.

Ωστόσο αργότερα η Midea εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαρίστησε την Αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κρατικό μέσο CGTN, η αστυνομία κλήθηκε στις 17.30 το απόγευμα της Κυριακής στο σπίτι του 6ου πιο πλούσιου ανθρώπου της Κίνας στο Junlan International Golf Life Village, στο οποίο είχε υπάρξει εισβολή και κρατούνταν άνθρωποι ως όμηροι.

Όπως αναφέρουν τα κινέζικά μέσα ο γιος του He, κατάφερε να δραπετεύσει και κολύμπησε στο ποτάμι που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι και ενημέρωσε τις Αρχές.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε στη συνέχεια επιχείρηση η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στις 5.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και στην οποία συνελήφθησαν πέντε άτομα και στην οποία δεν τραυματίστηκε κανείς.

Το Junlan International Golf Life Village, είναι μία περιοχή με βίλες, η οποία αναπτύχθηκε από τον ομίλο Midea και στην οποία κατοικεί η υψηλή κοινωνία.

Η βίλα του He βρίσκεται νότια κοντά σ’ ένα ποτάμι.

Ο όμιλος Midea ιδρύθηκε το 1968 και είναι μία από εταιρείες οικιακών συσκευών της Κίνας και παράγει μια σειρά οικιακών συσκευών, από κλιματιστικά μέχρι αφυγραντήρες και το 2019, τα συνολικά λειτουργικά έσοδα της εταιρείας ξεπερνούσαν τα 33 δισ. δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζον Ακουιλίνο: Η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν μέχρι το 2027

Κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας, Ιράν και Κίνας στον βόρειο Ινδικό ωκεανό

22χρονος προσπάθησε να αρπάξει 16χρονη στο Χαϊδάρι

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Η Κίνα θα στείλει ανθρώπους στη Σελήνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr