ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ισπανία, Κύπρος, Κυριάκος Κούσιος, Νίκος Αναστασιάδης, Πέδρο Σάντσεθ, Τουρκία,


















































Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τη στήριξη της Ισπανίας για αποφασιστική αντιμετώπιση των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας κατά της Κύπρου, αλλά του αποσταθεροποιητικού της ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ζήτησε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ.
Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου, ο Ισπανός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συμπαράσταση και τη στήριξη τόσο του ιδίου όσο και της κυβέρνησής του.
Όπως αναφέρει ο κ. Κούσιος, η τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κ. Σάντζεθ έγινε στο πλαίσιο των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με Ευρωπαίους ηγέτες.
Στη συζήτηση τέθηκαν τα θέματα που αφορούν το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, καθώς επίσης και τις λεπτομέρειες που αφορούν τη φιλοσοφία για την παραχώρηση των διαφόρων ποσών στα κράτη-μέλη.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προσθέτει ο κ. Κούσιος, ήγειρε και τις ιδιαίτερες συνθήκες της Κύπρου ως μιας μικρής χώρας, χωρίς άμεση συνδεσιμότητα με την ΕΕ, που έχει υποστεί καίριες ζημιές, ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού και των υπηρεσιών, πάνω στους οποίους στηρίζεται η κυπριακή οικονομία, λόγω των συνεπειών από την πανδημία του κορονοϊού.
«Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον κ. Σάντσεθ για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας εναντίον της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας, ευρύτερα, στην Ανατολική Μεσόγειο, ζητώντας τη στήριξη της Ισπανίας για αποφασιστική αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης στο επίπεδο της ΕΕ», ανέφερε ο κ. Κούσιος, προσθέτοντας πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον Ισπανό πρωθυπουργό για τη μέχρι σήμερα σταθερή συμπαράσταση της Ισπανίας.
«Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ισπανίας διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συμπαράσταση και τη στήριξη τόσο του ιδίου όσο και της κυβέρνησης του», κατέληξε ο εκπρόσωπος.























































