Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καλπάζει ο κορωνοϊός στη Σουηδία – Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί

Καλπάζει ο κορωνοϊός στη Σουηδία – Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σουηδία,

Η Σουηδία πέρασε το όριο των 5.000 θανάτων από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Στο βασίλειο με πληθυσμό 10,3 εκατομμύρια κατοίκους, καταγράφηκαν 102 νέοι θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών από τη νόσο Covid-19 να ανέρχεται πλέον σε 5.041, ενώ τα κρούσματα είναι 54.562 (+1.239).

Σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές, η Σουηδία είναι σήμερα μία από τις πλέον πληγείσες χώρες παγκοσμίως, με 499,1 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους, πίσω από το Βέλγιο, τη Βρετανία, την Ισπανία και την Ιταλία, ενώ προηγείται της Γαλλίας που μετρά 452,7 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Το ποσοστό της θνητότητας στη χώρα αυτή είναι σχεδόν πέντε φορές υψηλότερο σε σύγκριση με τη γειτονική της Δανία και 11 φορές υψηλότερο σε σύγκριση με τη Νορβηγία.

Από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, 2.322 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη Σουηδία, αν και ο αριθμός αυτός αυξάνεται με πολύ αργούς ρυθμούς (+5 σε 24 ώρες).

Σε αντίθεση με άλλες σκανδιναβικές χώρες, που επέλεξαν μια στρατηγική ημι-καραντίνας, η Σουηδία υιοθέτησε μια ηπιότερη προσέγγιση εναντίον του νέου κορωνοϊού και απέκλεισε να θέσει τον πληθυσμό της σε απομόνωση, εκτιμώντας πως τα δραστικά μέτρα δεν είναι επαρκώς αποτελεσματικά για να δικαιολογήσουν τον αντίκτυπό τους στην κοινωνία.

Άφησε ανοικτά τα περισσότερα σχολεία, τα καταστήματα και τα εστιατόρια, ενώ μοναδικοί σημαντικοί περιορισμοί ήταν η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 50 ανθρώπων όπως και οι επισκέψεις στους οίκους ευγηρίας.

Κατά τ’ άλλα, η κυβέρνηση κάλεσε τον κάθε πολίτη να «αναλάβει τις ευθύνες του» και να τηρεί τις υγειονομικές συστάσεις.

Στις αρχές Ιουνίου, ο επικεφαλής επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ, της Αρχής Δημόσιας Υγείας, παραδέχθηκε πως η προσέγγιση που υιοθετήθηκε από το σκανδιναβικό βασίλειο θα μπορούσε να είχε βελτιωθεί, συνεχίζοντας, εντούτοις, να την υπερασπίζεται.

Δήμαρχος – «αντάρτης» στη Βόρεια Σουηδία, επιβάλλει lockdown στο δήμο του

Την ίδια ώρα, ένας δήμος στο βόρειο τμήμα της χώρας άρχισε να κλείνει δημόσιες εγκαταστάσεις, μεταξύ αυτών χώρους άθλησης και βιβλιοθήκες, αφού κατέγραψε ανησυχητική, όπως χαρακτήρισε, διασπορά της COVID-19.

Η μικρή κοινότητα Γκαλιβάρε, 1.000 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας Στοκχόλμης, με πληθυσμό 17.000 κατοίκους, προειδοποίησε στον ιστότοπό της ότι η διασπορά είναι ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη.

«Από μία κατάσταση πριν από δύο εβδομάδες, όπου ήμασταν κοντά σε μηδενικά κρούσματα, βλέπουμε αυτή τη στιγμή μια ανεξέλεγκτη εξάπλωση», δήλωσε ο Στέφαν Νιέμινεν, ο επικεφαλής επικοινωνίας της ομάδας κρίσης του δήμου.

Ένας αυξημένος αριθμός ανθρώπων στην Γκαλιβάρε χρειάστηκε να απουσιάσει από την εργασία του λόγω ασθένειας, σημείωσε, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνει πως η μόλυνση έχει εξαπλωθεί περισσότερο από όσο καταγράφουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Η Γκαλιβάρε έχει καταγράψει 128 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας.

«Ανησυχούμε πάρα πολύ», τόνισε.

Η επαρχία Νορμπότεν, όπου βρίσκεται το Γκαλιβάρε, ανακοίνωσε πως κατέγραψε 55 νέα κρούσματα και 4 θανάτους το διάστημα μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης.

Το Νορμπότεν, με πληθυσμό περίπου 250.000 κατοίκους, έχει καταγράψει 800 κρούσματα και 63 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Nordic Response 24: Ξεκίνησε η μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση στον βορρά – Συμμετέχουν Φινλανδία και Σουηδία

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Η Ρωσία θα εφαρμόσει «αντίμετρα» στη Σουηδία επειδή εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr