Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Βραζιλία με 45.000 νεκρούς πολεμούν τον κορωνοϊό με μαγικά φασόλια και ασπιρίνες

Στη Βραζιλία με 45.000 νεκρούς πολεμούν τον κορωνοϊό με μαγικά φασόλια και ασπιρίνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Βραζιλία, τη δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία του νέου κορονοϊού μετά τις ΗΠΑ, ένα πράγμα φαίνεται να διασπείρεται ταχύτερα από τον ιό: οι ύποπτες και σε ορισμένες περιπτώσεις περίεργες στρατηγικές αντιμετώπισής του.

Οι προτάσεις για αμέτρητες αυτοσχέδιες θεραπείες μεταδίδονται μέσω του WhatsApp, του Facebook ή του παραδοσιακού τρόπου, «από στόμα σε στόμα».

Κάποιες φορές, μηνύματα ενθαρρύνουν τη χρήση φαρμάκων, όπως της υδροξυχλωροκίνης κατά της ελονοσίας, το οποίο ο πρόεδρος Μπολσονάρου προωθεί, παρά τις ελάχιστες αποδείξεις για την αποτελεσματικότητά του εναντίον της Covid-19.

Όμως, το ίδιο συχνά, οι προτάσεις είναι μάλλον εκκεντρικές: από φασόλια με μαγικές δυνάμεις σε ασπιρίνη διαλυμένη σε ζεστό μέλι.

«Νόσησα από τον νέο κορονοϊό, όμως παρείχαν μόνη μου φροντίδα στον εαυτό μου χρησιμοποιώντας θεραπευτικά βότανα», λέει η Μπετς Τσεϊροσίνα, μια πωλήτρια σε υπαίθριες αγορές, στην πόλη Μπέλεμ.

Φύλλα από βαμβάκι

«Πήρα μερικά φύλλα από βαμβάκι και επαζότε. Τα πολτοποίησα σε ένα μίξερ, πρόσθεσα μέλι και έπινα μισό φλυτζάνι τρεις φορές την ημέρα», εξηγεί, ενώ στέκεται στον πάγκο της στην υπαίθρια αγορά, όπου πουλάει το μείγμα. Σύμφωνα με την ίδια, η δουλειά πηγαίνει όλο και καλύτερα.

Το μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής γνωρίζει τι εστί παραπληροφόρηση, όμως επαγγελματίες υγείας προειδοποιούν ότι η κατάσταση ήταν σπάνια τόσο επικίνδυνη όσο σήμερα, καθώς θεραπείες αναπόδεικτης αποτελεσματικότητας κυκλοφορούν μεσούσης της πανδημίας.

Δεν είναι σαφές από πού προήλθαν οι «κομπογιαννίτικες» θεραπείες, αν και ειδικοί τονίζουν πως το άγχος που επικρατεί αποτελεί βασικό συστατικό τους, όταν οι πολιτικοί στέλνουν αντικρουόμενα μηνύματα ή απορρίπτουν τις συστάσεις των επαγγελματιών υγείας.

Μπολσονάρου: Απλή γριπούλα

Στη Βραζιλία, ο πρόεδρος Μπολσονάρου έχει απορρίψει τον κορονοϊό χαρακτηρίζοντάς τον «γριπούλα», ενώ υποστηρίζει πως η εμπειρία του ως αθλητής του προσφέρει ανοσία από τις χειρότερες επιπτώσεις της νόσου.

Η Covid-19 έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους από 45.000 ανθρώπους στη Βραζιλία, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να προσεγγίζει το 1 εκατομμύριο.

Μεταξύ των ασυνήθιστων «θεραπειών» που προτείνονται εναντίον του νέου κορονοϊού και έλαβαν δημοσιογράφοι του Ρόιτερς με μηνύματα στο WhatsApp τις τελευταίες εβδομάδες είναι η κατανάλωση φρούτων, όπως αβοκάντο και ανανά.

Στον Αμαζόνιο, οι ντόπιοι βασίζονται σε φυτικές θεραπείες, όπως το τσάι jambu, που χρησιμοποιείται συνήθως για την αντιμετώπιση του πονόδοντου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr