Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία ζητούν παράταση του επάργκο όπλων στο Ιράν

Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία ζητούν παράταση του επάργκο όπλων στο Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες που υπογράφουν τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα -η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία -τάχθηκαν την Παρασκευή κατά της άρσης του εμπάργκο όπλων κατά του Ιράν, συμφωνώντας στο σημείο αυτό με τις ΗΠΑ.

«Θεωρούμε ότι η προγραμματισμένη άρση για τον προσεχή Οκτώβριο του εμπάργκο του ΟΗΕ για τα συμβατικά όπλα, που επιβλήθηκε με το ψήφισμα 2231, μπορεί να έχει μείζονες επιπτώσεις για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα», γράφουν οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών σε κοινή δήλωση.

Προειδοποίηση στις ΗΠΑ

Ωστόσο οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες απηύθυναν επίσης προειδοποίηση στις ΗΠΑ, οι οποίες ενδεχομένως να προσπαθήσουν να καταστρέψουν τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα του 2015, ενεργώντας για την επαναφορά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ των κυρώσεων σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας που ίσχυαν παλαιότερα.

Οι τρεις χώρες δεν θα στηρίξουν τις αμερικανικές προσπάθειες να ενεργοποιηθεί η επιβολή εκ νέου των κυρώσεων του ΟΗΕ στο Ιράν, τονίζουν.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οποιαδήποτε μονομερής απόπειρα προσφυγής στον μηχανισμό ‘snapback’ των κυρώσεων, δηλαδή ενεργοποίησης εκ νέου των κυρώσεων του ΟΗΕ, θα έχει σοβαρές δυσμενείς συνέπειες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», τονίζουν οι τρεις υπουργοί Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, Χάικο Μάας και Ντόμινικ Ράαμπ στην κοινή δήλωση, μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο όπου συζήτησαν το θέμα του Ιράν.

«Δεν θα στηρίξουμε μια τέτοια απόφαση, η οποία θα είναι ασύμβατη με τις τρέχουσες προσπάθειές μας για την προάσπιση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν (JCPoA)».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr