Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Συνελήφθησαν τέσσερις Τούρκοι πολίτες για κατασκοπεία υπέρ της Γαλλίας

Τουρκία: Συνελήφθησαν τέσσερις Τούρκοι πολίτες για κατασκοπεία υπέρ της Γαλλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν τέσσερις Τούρκους πολίτες ως υπόπτους για κατασκοπεία υπέρ της Γαλλίας, μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» και αναμεταδίδει η ιστοσελίδα «Τουρκικά Νέα».

Η «Σαμπάχ» αναφέρει πως επικεφαλής των υπόπτων φέρεται ο Μετίν Οζντεμίρ (Metin Özdemir), πρώην μέλος του προσωπικού ασφαλείας του γαλλικού προξενείου, ο οποίος ομολόγησε πως είχε συγκεντρώσει πληροφορίες για την γαλλική Υπηρεσία Πληροφοριών DGSE.

Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο Οζντεμίρ στρατολόγησε τρεις άντρες, μεταξύ των οποίων ένας εργαζόμενος στον τομέα των τηλεπικοινωνιών (Faysal Tambahçe), ένας διευθυντής ξενοδοχείου της Κωνσταντινούπολης (Salih Cemal Yiğit) και ένας υπάλληλος εταιρείας ύδρευσης της Κωνσταντινούπολης (Lütfü Yılmaz).

Η Σαμπάχ αναφέρει πως μαζί διείσδυσαν σε συντηρητικές οργανώσεις στις περιοχές Φατίχ, Μπαιράμπασα, Εσενγιούρτ, Ουμρανίγε, Ουσκουντάρ, Ζεϊτινμπουρνού και Μπασακσεχίρ, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για την κορυφαία θρησκευτική Υπηρεσία της χώρας, τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων (Ίδρυμα Ντιγιανέτ).

Η αναφορά αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή και έρχεται εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας.

Όπως μεταδίδει η «Yeni Asir», ο Μετίν Οζντεμίρ συνέλεγε πληροφορίες για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και γενικότερα για τους ισλαμιστές στην Τουρκία.

Ο Οζντεμίρ, που χρησιμοποιούσε ψεύτικη ταυτότητα της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (MİT), πήγε μόνος του στις αστυνομικές Αρχές και ομολόγησε, μετά από διένεξη που είχε με Γάλλους αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών, αναφέρει το δημοσίευμα της «Yeni Aser».

Ο Οζντεμίρ, που εργαζόταν στην Ασφάλεια του γαλλικού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη είχε όνειρο να υπηρετήσει στη «Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων».

Το 2013 γνώρισε ένα πρόσωπο με το κωδικό όνομα «Μπρούνο», των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος του υποσχέθηκε ότι θα τον βοηθούσε να καταταγεί στη Λεγεώνα αρκεί πρώτα να συνέλεγε πληροφορίες.

Ο Οζντεμίρ ισχυρίζεται ότι συνέλεξε πληροφορίες για 120 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολλών ιμάμηδων, τις οποίες παρέδωσε στον «Μπρούνο». Έτσι ισχυρίζεται ότι στρατολογήθηκε.

Για τις υπηρεσίες του, όπως υποστήριξε, οι Γάλλοι αρχικά του έδιναν 300 ευρώ μισθό συν έξοδα κίνησης και ύστερα τα αύξησαν σε 600 ευρώ.

Ο Οζντεμίρ στρατολόγησε ακόμα τρεις, όπως προαναφέρθηκε. Σε αυτούς έδειξε την ψεύτικη ταυτότητα της MİT, παρουσιάστηκε δηλαδή ως Τούρκος πράκτορας και τους έπεισε να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με το Ισλαμικό Κράτος δήθεν για λογαριασμό των τουρκικών Αρχών, ενώ στην πραγματικότητα δούλευαν -εν αγνοία τους όπως υποστηρίζουν- για τους Γάλλους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr