ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ταξίδι αστραπή στον Σαράτζ στην Τρίπολη για τον Ιταλό Ντι Μάιο

Ταξίδι αστραπή στον Σαράτζ στην Τρίπολη για τον Ιταλό Ντι Μάιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο βρίσκεται σήμερα στην Τρίπολη της Λιβύης για ταξίδι-αστραπή.

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της ισλαμιστικής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, όπως και με τους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών του.

Σε δηλώσεις του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, o Ντι Μάιο δήλωσε ότι οι στόχοι της Ιταλίας είναι τρεις: η υπεράσπιση των γεωστρατηγικών συμφερόντων της, η προάσπιση της ενότητας της Λιβύης και η δραστηριοποίηση για τη λήξη της σύρραξης αυτής.

Σύμφωνα με τον Τύπο, «ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών θα συζητήσει τη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την εκ των πραγμάτων υπερίσχυση του Αλ Σάρατζ, αλλά και την απειλή της Αιγύπτου να επέμβει στρατιωτικά στην Λιβύη».

O Λουίτζι Ντι Μάιο, τέλος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Ιταλία είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα η οποία συνεχίζει να διατηρεί ανοικτή πρεσβεία στην Τρίπολη και να διαθέτει σημαντική επαφή συγχρόνως με όλους τους λιβυκούς θεσμούς.

Είναι γνωστό το διπλό παιχνίδι της Ιταλίας με την Τουρκία και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στη Μεσόγειο, ας μην το παινεύονται κιόλας οι Ιταλοί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανατ. Λιβύη: Ο στρατάρχης Χάφταρ απελευθέρωσε Αμερικανό όμηρο από το Ισλαμικό Κράτος

Ο Ερντογάν παριστάνει τον μεγάλο αφέντη της περιοχής και έδωσε εντολές στον Τραμπ – Τι είπε για Συρία, Λίβανο, Γάζα, Λιβύη – Κάλεσε την Αίγυπτο να ενταχθεί στη Συμφωνία της Μέκκας

Διεθνής στρατιωτική δύναμη στο νότιο Λίβανο για να επαληθεύσει τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

Γαλλοεβραίος τουρίστας με κιπά δέχθηκε επίθεση δύο φορές στη Ρώμη ενώ οι δράστες φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Ανατ. Λιβύη (Κυρηναϊκή): Σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση ο ταξίαρχος Φάουζι Μανσούρι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr