Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντοκουμέντο: Ουιγούροι (Τούρκοι) μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (φωτογραφίες)

Ντοκουμέντο: Ουιγούροι (Τούρκοι) μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συναγερμός έχει σημάνει στις κινεζικές αρχές, μετά την δημοσιοποίηση φωτογραφιών του πρώτου Ουιγούρου (Τούρκου) τζιχαντιστή, που πιάστηκε αιχμάλωτος στο Ιράκ.

Οι πληροφορίες υπήρχαν εδώ και καιρό, όμως η σύλληψη του συγκεκριμένου τζιχαντιστή, επιβεβαίωσε αυτό που φοβόντουσαν όλοι.

Ότι η πολυπληθής μειονότητα των ακραίων μουσουλμάνων, που ζει στην δυτική Κίνα, έχει άμεση σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος.

Οι ακραίοι φανατικοί τουρκογενείς μουσουλμάνοι, διεκδικούν την αυτονομία τους από την Κίνα και με συνεχείς τρομοκρατικές, τυφλές επιθέσεις εναντίον πολιτών, έχουν σκορπίσει τον θάνατο σε πολλές πόλεις της Κίνας.

Οι Ουιγούροι (Τούρκοι) είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι είχαν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, τώρα όμως αποδεικνύεται ότι έχουν στενές επαφές τουλάχιστον με την μετεξέλιξή της, το Ισλαμικό Κράτος.

Το πρώτο σημάδι της εμπλοκής των Ουιγούρων στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους, ήταν η αναφορά του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι στην ομιλία του στις 4 Ιουλίου στη Μοσούλη, που προέτρεπε τους Μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο, να επιδείξουν τη στήριξή τους σε εκείνον τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «τα μουσουλμανικά δικαιώματα καταπατούνται στην Κίνα, στην Ινδία και στην Παλαιστίνη».

Στον χάρτη δε που έχει δημοσιοποιήσει το Ισλαμικό Κράτος, στην επικράτεια του Ισλαμικού Χαλιφάτου, συμπεριλαμβάνεται και η κινεζική επαρχία Ζινγιάνγκ, που δεν είναι άλλη από την επαρχία όπου ζουν οι Ουιγούροι (Τούρκοι).

Ενδεικτικό του πόσο σημαντική εξέλιξη είναι η σύλληψη του Ουιγούρου τζιχαντιστή, είναι το γεγονός ότι τις φωτογραφίες τις δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα του Ιρακινού Στρατού στο Facebook.

ouigour 1

ouigour 2

ouigour 3

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr