Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξάδελφος Καντάφι: «Είμαστε σε θέση να φτάσουμε στην Κωνσταντινούπολη»

Ξάδελφος Καντάφι: «Είμαστε σε θέση να φτάσουμε στην Κωνσταντινούπολη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Άχμεντ Καντάφι Αλ Νταμ, ξάδελφος του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος έχει τη θέση πολιτικού αξιωματούχου στο Εθνικό Μέτωπο Λιβυκού Αγώνα, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Αίγυπτος έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της, σημειώνοντας ότι πολλές από τις βομβιστικές επιθέσεις που στο παρελθόν πραγματοποιήθηκαν στην Αίγυπτο είχαν προέλθει από τη Λιβύη.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Sky News Arabia», ο Καντάφι Αλ Νταμ υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες του Τούρκου προέδρου Ερντογάν να επέμβει στη Λιβύη θα αποτύχουν.

«Η Αίγυπτος υφίσταται οργανωμένο πόλεμο ως αραβική χώρα και έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της όταν παραβιάζονται οι κόκκινες γραμμές της.

»Όσο για εμάς, οι κόκκινες γραμμές μας είναι στη Ζουβάρα και το Τομπρούκ, και εάν οι Τούρκοι επεκταθούν στη Λιβύη, είμαστε σε θέση να φτάσουμε στην Κωνσταντινούπολη, ειδικά καθώς έχουμε συμμάχους στην Τουρκία», είπε.

Είπε ότι «η Τουρκία πιάστηκε σε παγίδα στη Λιβύη», λέγοντας:

«Ηλίθιες πολιτικές που υπέγραψε ο Ερντογάν, οι οποίος νόμιζε ότι θα ήταν ο χαλίφης και ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία θα επέστρεφε μέσω της συμμορίας που γυρίζει γύρω από το Κατάρ, χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι εκτελούν σχέδιο για την καταστροφή του μουσουλμανικού κόσμου».

Θεώρησε επίσης ότι η Άγκυρα «εφαρμόζει ένα σχέδιο που εκπονήθηκε από τη Δύση», λέγοντας:

«Τα αδέρφια στην Τουρκία έχασαν το μυαλό τους και δέχτηκαν να στραγγιστούν οικονομικά, ηθικά και στρατιωτικά και δημιούργησαν εσωτερικά προβλήματα εκεί.

»Λυπάμαι την Τουρκία επειδή η Λιβύη θα επιστρέψει, καθώς έχουμε τη θέληση και τη δύναμη, και είμαστε μια χώρα που επιστρέφει και ανακάμπτει».

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας επιστρέφουν και θα ενώσουν δυνάμεις μεταξύ τους ανατολικά, δυτικά και νότια.

»Δεν θα είναι σε θέση να αντισταθούν στις φυλές μας και δεν υπάρχει νομιμότητα στη Λιβύη εκτός από τη νομιμότητα του Λιβυκού λαού».

Πρόσθεσε: «Η Δύση δεν θα επιτρέψει στην Τουρκία να υπάρξει στρατιωτικά στη Μεσόγειο Θάλασσα ή να αποκτήσει τον πλούτο της Λιβύης, αλλά η απερισκεψία και η υποκίνηση του Ερντογάν από τους γύρω του τον έκανε να πιστέψει ότι θα ήταν νικηφόρος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr