Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε η Μέρκελ για τις τουρκικές γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Ελλάδας και της Κύπρου

Τι είπε η Μέρκελ για τις τουρκικές γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Ελλάδας και της Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί πολιτική στην πλάτη των προσφύγων», τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην κατάσταση που δημιουργήθηκε πριν από λίγους μήνες στον Έβρο, όταν η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα σύνορα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είχαν ανοίξει.

Η δήλωση αυτή της καγκελάριου ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση βουλευτή των Πρασίνων, με την Μέρκελ να σημειώνει επίσης ότι πρέπει να συναφθούν συμφωνίες με τις γειτονικές χώρες, καθώς είναι απαράδεκτο να θέτουν οι άνθρωποι τη ζωή τους σε κίνδυνο προκειμένου να περάσουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Η κ. Μέρκελ αναφερόμενη στις τουρκικές γεωτρήσεις ανοιχτά της Ελλάδας και της Κύπρου, έκανε λόγο για ένα ακόμη «επιβαρυντικό στοιχείο» για τις σχέσεις με την Τουρκία.

Επισήμανε ακόμη ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια συνεκτική στρατηγική στις σχέσεις της με την Τουρκία, η οποία θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι είμαστε στενά συνδεδεμένοι, αλλά «από την άλλη πλευρά, έχουμε να ασκήσουμε κριτική για πολλά θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και τώρα έχουμε το επιβαρυντικό στοιχείο ότι η Τουρκία διεξάγει γεωτρήσεις ανοιχτά της Ελλάδας και της Κύπρου, για τις οποίες υπάρχει μεγάλη αντιπαράθεση».

Εργαζόμαστε προκειμένου να υπάρξουν πάλι συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων, όπως συνέβαινε μέχρι το 2016, προσέθεσε η κ. Μέρκελ και σημείωσε ότι η Γερμανία προσπαθεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των διαφόρων πτυχών των σχέσεων με την Άγκυρα, κάτι που, όπως είπε, δεν είναι πάντα εύκολο και μπορεί να πετύχει μόνο με την συμμετοχή και της Γαλλίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr