Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Ελλάδα πέρασε το lockdown Μεξικανός δισεκατομμυριούχος (βίντεο)

Στην Ελλάδα πέρασε το lockdown Μεξικανός δισεκατομμυριούχος (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για τον δισεκατομμυριούχο Μεξικανό Μπρους Γκρόσμαν και τη σύζυγό του Έλσα, το πολυτελές σούπερ-γιοτ «Forever One», που εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, είναι σαν ένα πολύ μεγάλο διαμέρισμα, που μπορείς να το μετακινήσεις όπου θέλεις.

«Όταν ρίξεις 20 εκατ. δολάρια σε ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, αν δεν σου αρέσουν οι γείτονες ή δεν σου αρέσει η θέα, είσαι κολλημένος σε μια γη από τσιμέντο.

»Αυτό εδώ, αν δεν μας αρέσουν οι γείτονές μας ή δεν μας αρέσει η θέα, το στρίβουμε και φεύγουμε», έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο βρετανικό εξειδικευμένο έντυπο «Boat International» (2018).

Στον εξωτερικό διάκοσμο του εντυπωσιακού γιοτ των περίπου 55 μέτρων είναι εμφανές το κόκκινο χρώμα, ένα χρώμα που παραπέμπει στην «Coca Cola», από την οποία ο Γκρόσμαν αντλεί πολλά από τα έσοδα, χάρη στα οποία η περιουσία (net worth) του ιδίου και της αδερφής του, Σίνθια, υπολογίζεται πως ξεπερνά σήμερα το 1,4-1,5 δισ. δολάρια.

Στην Αττική βρισκόταν το γιοτ την περίοδο της καραντίνας

Το γιοτ και το πλήρωμά του πέρασαν το lockdown λόγω πανδημίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική, όπου οι μοναδικές καταγεγραμμένες κινήσεις του σκάφους στις αρχές Απριλίου έγιναν μεταξύ Ζέας και Βουλιαγμένης, σύμφωνα με στοιχεία που άντλησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ από την εφαρμογή vesselfinder.

Στην ίδια εφαρμογή φαίνεται πως, με βάση τις κλήσεις λιμένος, αναχώρησε από τον λιμένα Ζέας στον Πειραιά στις 7.30 το πρωί της 11ης Ιουνίου και έφτασε στη Θεσσαλονίκη λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της 14ης του μηνός.

Έκτοτε, το κατάλευκο σκάφος με τις κόκκινες λεπτομέρειες, κλέβει τα βλέμματα αγκυροβολημένο στην προβλήτα, με φόντο την πίσω όψη του υποβλητικού κτηρίου του επιβατικού σταθμού για όσους το αντικρίζουν μέσα από το λιμάνι.

Παρότι ο ναυτικός πράκτορας που πρακτορεύει το γιοτ των 40 εκατ. δολαρίων στη Θεσσαλονίκη τηρεί σιγήν ιχθύος ως προς τη διαδρομή του πλοίου ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία το αφορά, άλλες πηγές κάνουν λόγο για μια διαδρομή που στις επόμενες εβδομάδες -και μέχρι τα τέλη Ιουλίου- θα περάσει από τις ακτές της Πιερίας και το Αγίου Όρος.

Άλλωστε, το ζεύγος Γκρόσμαν φαίνεται πως αγαπά πολύ την Ελλάδα, καθώς το Forever One έχει επανειλημμένα «οργώσει» τις ελληνικές θάλασσες, από τις Σποράδες και τη Σίφνο μέχρι τη Μάνη και την Κρήτη.

Λίγο μετά τα μέσα του περασμένου Μαΐου, ο ίδιος ο Μεξικανός επιχειρηματίας, δίνοντας συνέντευξη στην εκπομπή «At Home With BOAT», δήλωσε πως ήλπιζε να βρίσκεται πάνω στο γιοτ από τα μέσα Μαΐου έως και το Σεπτέμβριο, επισκεπτόμενος περιοχές της Ελλάδας και της Κροατίας, πριν καταλήξει στη Βενετία.

Ποιος είναι ο Μπρους Γκρόσμαν

Το 1964 ο πατέρας του Μπρους, Μπάρτον, ίδρυσε στο Τάμπικο του Μεξικού την εταιρεία συμμετοχών «Grupo Continental», που το 2011 συγχωνεύτηκε με την Embotelladoras Arca SAB, σήμερα έχει στην ιδιοκτησία της και λειτουργεί 46 εταιρείες, με αντικείμενο την παραγωγή αναψυκτικών και μεταλλικού νερού, τη διύλιση ζάχαρης, τα συστήματα ψύξης και τα πλαστικά.

Όταν ο Μπάρτον Γκρόσμαν πέθανε το 1999, άφησε στον Μπρους και την αδερφή του Σίνθια, δύο κρίσιμες θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Grupo Continental, μιας από τις πλέον επιτυχημένες επιχειρήσεις του Μεξικού.

Τα ονόματα των δύο αδελφών συχνά φιγουράρουν στις λίστες με τους πιο πλούσιους Μεξικανούς.

Μετά το πανεπιστήμιο, ο Μπρους Γκρόσμαν, που γεννήθηκε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, εργάστηκε για δύο χρόνια στην Procter and Gamble και ίδρυσε τη δική του εταιρεία, προτού επιστρέψει στην οικογενειακή επιχείρηση, η οποία παράγει, εμφιαλώνει, διανέμει και πουλάει τα brands αναψυκτικών της The Coca-Cola Company στο Μεξικό και άλλες περιοχές της Αμερικής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοζάνη: «Μαϊμού» αστυνομικός έκλεψε 225.000 ευρώ από ηλικιωμένη, με τη γνωστή μέθοδο του «τροχαίου»

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Ληστεία με σπρέι πιπεριού σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

24χρονος Αλβανός στην Πέλλα καταδικάστηκε για βιασμό ανηλίκου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr