Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστραλία: Σεκιούριτι το «έκαναν» με ταξιδιώτες σε καραντίνα και «φούντωσε» ο κορωνοϊός

Αυστραλία: Σεκιούριτι το «έκαναν» με ταξιδιώτες σε καραντίνα και «φούντωσε» ο κορωνοϊός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Σε σεξουαλικό σκάνδαλο οφείλεται το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος κορωνοϊού στη Βικτώρια της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, σεκιούριτι φέρεται να το «έκαναν» με ταξιδιώτες που βρίσκονταν σε καραντίνα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην πολιτεία της Βικτώρια.

Ο δήμαρχος της Βικτώρια Ντάνιελ Άντριους ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ξεκινά έρευνα για την υπόθεση, την οποία η κυβέρνηση θα ενισχύσει με 3 εκατομμύρια δολάρια.

Οι Αρχές έχουν αναλάβει την φύλαξη αρκετών ξενοδοχείων σε ολόκληρη τη χώρα στο πλαίσιο των αυστηρών ελέγχων για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όποιος φτάνει στην Αυστραλία πρέπει να μείνει σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε εγκαταστάσεις, τις οποίες διαχειρίζεται η κυβέρνηση.

Μόνο Αυστραλοί πολίτες και μόνιμοι κάτοικοι επιτρέπονται στη χώρα, με μερικές εξαιρέσεις.

Σύμφωνα με το ABC, 31 από τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στην περιοχή συνδέονται με το ξενοδοχείο «Stamford Plaza» της Μελβούρνης, ενώ κάποια άλλα με το ξενοδοχείο «Rydges», επίσης στη Μελβούρνη.

Σύμφωνα με το 9 News, σεκιούριτι στα ξενοδοχεία αυτά φέρονται να είχαν σεξουαλικές επαφές με ταξιδιώτες που βρίσκονταν σε καραντίνα.

Ένας από τους φύλακες είπε στην εκπομπή Today ότι δεν είχαν επαρκή εκπαίδευση για το πώς να διαχειριστούν τους ταξιδιώτες που έφταναν στη χώρα.

«Εάν επιβεβαιωθούν αυτοί οι ισχυρισμοί, θα πρόκειται για απολύτως καταδικαστέες πράξεις» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Γκρεγκ Χαντ.

«Ενθαρρύνουμε τις Αρχές τις Βικτόρια να επιβάλλει ποινές σε περίπτωση που κάποιο άτομο ή εταιρεία συμπεριφέρθηκαν ακατάλληλα» προσέθεσε.

Στη Βικτώρια σημειώθηκε ένα νέο ξέσπασμα κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες, (73 κρούσματα ανακοινώθηκαν την Τετάρτη) ωθώντας τις Αρχές να επιβάλουν νέο lockdown σε περιοχές της Μελβούρνης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυστραλία: Μακελειό με 6 νεκρούς από επίθεση με μαχαίρι στο Σίδνεϊ

Σίδνεϊ: Άνδρας κυνηγούσε και μαχαίρωνε ανθρώπους

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr