ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Σωκράτης Φάμελλος διέγραψε τον Παύλο Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
Ηγετικός θρίαμβος Δένδια στο Συνέδριο της ΝΔ - Ο Νίκος Δένδιας γκρέμισε τις «Καγκελαρίες των τεχνοκρατών» και κατασυνέτριψε τους «μισθοφόρους
Νεκρός ο αρχηγός της Χαμάς στη Γάζα Ιζ αλ-Ντιν αλ-Χαντάντ
Ισραήλ και ΗΠΑ προετοιμάζονται για νέα πλήγματα κατά του Ιράν ακόμη και την επόμενη εβδομάδα
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν συζήτησε τη σύγκρουση στο Ιράν με τον ηγέτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Κίνα φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του Covid-19.
«Έξι παρασκευάσματα εμβολίων βρίσκονται σε κλινικές δοκιμές, τρία από τα οποία βρίσκονται ήδη στην τρίτη φάση.
»Ο Πρόεδρος Σι Τζιπίνγκ έχει ήδη ανακοινώσει ότι το εμβόλιο θα προσφερθεί ως παγκόσμιο δημόσιο αγαθό μετά την έγκρισή του», δήλωσε ο Wu Ken, ο Κινέζος πρέσβης στη Γερμανία σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke (Berliner Morgenpost, Hamburger Abendblatt, Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Thüringer Allgemeine κ.α.).
Ερωτηθείς εάν η Κίνα θα διανείμει ή θα πουλήσει το εμβόλιο σε άλλες χώρες, ο Wu απάντησε: «Υποστηρίζουμε τον κεντρικό ρόλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε αυτό.
»Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: οι αναπτυσσόμενες χώρες, ειδικά στην Αφρική, πρέπει να τύχουν προνομιακής μεταχείρισης».
Ο Κινέζος πρέσβης απέρριψε την απαίτηση του προέδρου των ΗΠΑ Trump να θεωρηθεί η Κίνα υπεύθυνη για τις ζημίες που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού παγκοσμίως.
«Οι ισχυρισμοί αυτού του είδους είναι καθαρός λαϊκισμός και δεν έχουν καμία βάση στο διεθνές δίκαιο.
»Ποιος έχει αποζημιώσει τον κόσμο για τις συνέπειες της γρίπης των πτηνών, των χοίρων και του HIV;
»Ο Τραμπ θέλει να αποσπάσει την προσοχή από τις δικές του παραλείψεις στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και να μετακυλήσει την ευθύνη σε άλλους», τόνισε ο Κινέζος πρέσβης στο Βερολίνο.
Τέλος, απαντώντας στο θέμα της προέλευσης του κορωνοϊού είπε «από πού προέρχεται ο κορωνοϊός δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί επιστημονικά.
»Η επιδημία αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη Βουχάν, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο ιός προήλθε από τη Βουχάν.
»Αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω επιστημονικά».























































