Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία, Τουρκία και Ιράν συμφώνησαν να εξαλείψουν τους Κούρδους της Συρίας

Ρωσία, Τουρκία και Ιράν συμφώνησαν να εξαλείψουν τους Κούρδους της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ρωσία, Τουρκία και Ιράν συμφώνησαν να εξαπολύσουν έντονα πλήγματα ενάντια στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην Αΐν Ίσα, στη βόρεια ύπαιθρο της επαρχίας Ράκα της Συρίας, μεταδίδει η ιστοσελίδα «North Press» επικαλούμενη «πολύ καλά ενημερωμένες πηγές ασφαλείας» που της μίλησαν εχθές Κυριακή.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, υπερασπίζονται περίπου το 1/3 της συριακής επικράτειας, μιας περιοχής που διοικείται από την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και υποστηρίζεται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Πηγή από τη συριακή κυβέρνηση δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ Ρώσων, Τούρκων και Ιρανών αξιωματούχων εκτός Συρίας τις τελευταίες ημέρες και κατέληξαν σε συμφωνία για τον καθορισμό της μοίρας της Αυτόνομης Διοίκησης Βόρειας και Ανατολικής Συρίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην εν λόγω συνάντηση η τουρκική πλευρά πρότεινε ένα ισχυρό χτύπημα στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που θα μπορούσε να εξαλείψει ολοκληρωτικά την παρουσία τους από την περιοχή. Οι Τούρκοι προσφέρθηκαν να το κάνουν εκείνοι.

Ρώσοι και Ιρανοί λέγεται ότι συμφώνησαν με την τουρκική πρόταση, υπό την προϋπόθεση ότι ο έλεγχος των περιοχών θα περάσει μετά στον συριακό στρατό.

Η Τουρκία και στο παρελθόν έχει προσφερθεί να εξαλείψει τους Κούρδους της Συρίας, επιθυμεί όμως να θέσει υπό τον έλεγχό της ολόκληρη τη βόρεια και ανατολική Συρία.

Η ίδια πηγή είπε την Κυριακή ότι πριν δύο ημέρες (Παρασκευή 3 Ιουλίου;) πραγματοποιήθηκε άλλη συνάντηση μεταξύ Ρώσων και Τούρκων αξιωματούχων στο χωριό Κορ Χασάν στην τουρκοκρατούμενη περιοχή της Τελ Αμπιάντ στα βόρεια της επαρχίας Ράκα, με θέμα συζήτησης την παρουσία των SDF στην περιοχή.

Οι Τούρκοι ζήτησαν από τους Ρώσους να αποσυρθούν 30 χλμ. από τις παρούσες θέσεις τους και οι Ρώσοι εξέφρασαν τη συμφωνία τους υπό την προϋπόθεση οι περιοχές να τεθούν υπό τον έλεγχο των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

Κούρδοι αξιωματούχοι διαπιστώνουν ότι υπάρχει συμφωνία Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν να εξαλειφθούν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και να καταλυθεί η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας.

Έτσι, τα εδάφη ανατολικά του Ευφράτη, όπως επιθυμούν Ρώσοι και Ιρανοί, θα περιέλθουν στον έλεγχο της Δαμασκού και οι Αμερικανοί με τους συμμάχους τους θα εκδιωχθούν από τη Συρία.

Το δημοκρατικό πείραμα των Κούρδων θα σβήσει και στη Συρία θα αποκατασταθεί η αυταρχική διακυβέρνηση του καθεστώτος Άσαντ και η παρουσία Ρωσίας και Ιράν ως προστάτιδες δυνάμεις του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr