Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσική Κυβέρνηση: Η Αγία Σοφία είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας

Ρωσική Κυβέρνηση: Η Αγία Σοφία είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγία Σοφία, Ρωσία, Τουρκία,

Το Κρεμλίνο ελπίζει ότι η Τουρκία, στην απόφαση που θα πάρει για το μέλλον της Αγίας Σοφίας, θα λάβει υπόψη της ότι πρόκειται για ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, αλλά παράλληλα θεωρεί ότι η απόφαση για το μέλλον της είναι «εσωτερική υπόθεση της Τουρκικής Δημοκρατίας».

«Αναμφισβήτητα ελπίζουμε φυσικά ότι το καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς θα ληφθεί υπόψη», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Φυσικά είναι ένα αγαπημένο παγκόσμιο αριστούργημα για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Τουρκία απ’ όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των τουριστών που φθάνουν από την Ρωσία, για τους οποίους εκτός από τουριστική αξία η Αγία Σοφία έχει και βαθιά ιερή πνευματική αξία» επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου και επανέλαβε:

«Φυσικά, προσβλέπουμε στο ότι όλα αυτά θα τα λάβουν υπόψη οι Τούρκοι συνάδελφοι και εταίροι μας».

Παράλληλα ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι το Κρεμλίνο δεν μπορεί να σχολιάσει την ίδια την απόφαση της Τουρκίας.

«Αυτό είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκικής Δημοκρατίας» είπε ο Πεσκόφ, υπενθυμίζοντας ότι σχετικές δηλώσεις για το θέμα έκαναν ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκφράζει «ανησυχία» για τη στάση του Τούρκου προέδρου

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία κάλεσε σήμερα τις τουρκικές αρχές να επιδείξουν «σύνεση», εκφράζοντας την «ανησυχία» της για τη δηλωμένη βούληση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την πρώην βασιλική της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ρώσος πατριάρχης Κύριλλος εξέφρασε σε ανακοίνωσή του τη «βαθιά ανησυχία» του για το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή στο καθεστώς «ενός από τα μεγαλύτερα μνημεία του χριστιανικού πολιτισμού», το οποίο είναι επίσης «ιδιαίτερα προσφιλές στη ρωσική Εκκλησία».

«Οποιαδήποτε απόπειρα να ταπεινωθεί ή να ποδοπατηθεί η χιλιετής πνευματική κληρονομιά της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως εισπράττεται από τον ρωσικό λαό -άλλοτε όπως και σήμερα- με πικρία και αγανάκτηση», προειδοποίησε ο πατριάρχης της Μόσχας.

«Μια απειλή εναντίον της Αγίας Σοφίας είναι μια απειλή για το σύνολο του χριστιανικού πολιτισμού και συνεπώς για την πνευματικότητά μας και την ιστορίας μας», πρόσθεσε καλώντας την τουρκική κυβέρνηση να επιδείξει «σύνεση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Ζελένσκι: Να δοθεί ενιαία παγκόσμια απάντηση στην «τρομοκρατία» του Ιράν και της Ρωσίας

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Τούρκος δημοσιογράφος έχασε το πόδι του από ισραηλινή βόμβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr