Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραήλ: 1.473 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο – Παραιτήθηκε ανώτερη αξιωματούχος Υγείας

Ισραήλ: 1.473 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο – Παραιτήθηκε ανώτερη αξιωματούχος Υγείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Συνολικά 1.473 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, τον υψηλότερο αριθμό μέχρι σήμερα στη χώρα, κατέγραψε το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα ανέρχεται σε 32.222.

Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ (1.115 κρούσματα) καταγράφηκε την 4η Ιουλίου.

Το υπουργείο γνωστοποίησε ταυτόχρονα ότι άλλοι οκτώ ασθενείς υπέκυψαν λόγω COVID-19.

Πρόκειται για τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό από την 18η Απριλίου.

Το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στο Ισραήλ ανέρχεται σε 342.

Σε επίπεδο ρεκόρ ανήλθε επίσης ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών περιπτώσεων, που είναι πλέον 13.653.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε σε 86 από 88.

Συνολικά νοσηλεύονται 357 άνθρωποι.

Νωρίτερα χθες η Κνέσετ, η ισραηλινή Βουλή, ενέκρινε νόμο που επιτρέπει στην κυβέρνηση να την παρακάμπτει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που σχετίζονται με τον αγώνα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Οι κυβερνητικές αποφάσεις θα μπορούν να εφαρμόζονται στο εξής με άμεση ισχύ.

Η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου αποκτά συνεπώς τη δυνατότητα να κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να μεταβάλει τα μέτρα χωρίς να χρειάζεται να εγκριθούν από το κοινοβούλιο.

Παράλληλα η Σίγκαλ Σαντέτσκι, διαπρεπής επιδημιολόγος, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, υπέβαλε χθες την παραίτησή της, καταγγέλλοντας την «αποτυχία» των αρχών να επιβραδύνουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Η Σαντέτσκι, διευθύντρια δημόσιας Υγείας, παραιτήθηκε μία ημέρα αφού ο υπουργός Υγείας Γιούλι Εντελστάιν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ονομάσει κάποιον αξιωματούχο καθ’ ύλη αρμόδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, απαλασσόμενος από τις ευθύνες του στο πεδίο αυτό.

Μετά την αρχική «επιτυχία» στον αγώνα εναντίον της επιδημίας, «η νέα πολιτική κατέληξε σε αποτυχία», στηλίτευσε η Σαντέτσκι μέσω Facebook.

«Μέσα σε μερικές εβδομάδες, η πυξίδα της αντιμετώπισης της πανδημίας τρελάθηκε», διαπίστωσε η επιδημιολόγος.

«Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μου, διαπίστωσα με απελπισία ότι οι δυνατότητες (αντιμετώπισης της πανδημίας) μειώνονται όλο και περισσότερο.

»Συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι επαγγελματικές μου απόψεις δεν λαμβάνονταν υπόψη», συνέχισε η Σαντέτσκι, εξηγώντας πως με αυτό το δεδομένο δεν μπορούσε να παραμείνει στη θέση της.

Το πρώην στέλεχος του υπουργείου παραιτήθηκε την ημέρα που τέθηκαν σε εφαρμογή νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Νετανιάχου: κλείσιμο των μπαρ και των γυμναστηρίων, μείωση των προσώπων που επιτρέπεται να βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και αύξηση των προστίμων σε όσους δεν φορούν μάσκες δημοσίως.

Για τη Σαντέτσκι, η «υπερβολικά βιαστική» άρση των μέτρων περιορισμού αναίρεσε τα θετικά αποτελέσματα των αρχικών αποφάσεων.

Ο Εντελστάιν, που ανέλαβε υπουργός Υγείας τον Μάιο, περιορίστηκε να ευχαριστήσει τη Σαντέτσκι για το «αφοσιωμένο έργο της για την υγεία των ισραηλινών».

Με το lockdown που επιβλήθηκε τον Απρίλιο, το Ισραήλ μπόρεσε να κάνει επίπεδη την επιδημιολογική καμπύλη τον Μάιο, όταν κατέγραφε περίπου 20 κρούσματα την ημέρα.

Όμως, μετά το άνοιγμα πολλών επιχειρήσεων και των σχολείων πριν από δύο μήνες, ο αριθμός των μολύνσεων άρχισε να αυξάνεται και πλέον από την περασμένη εβδομάδα ξεπερνά τα χίλια σε ημερήσια βάση.

Το υπουργείο Υγείας υπολογίζει ότι οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι σε μηχανήματα τεχνητής υποστήριξης της αναπνοής (32) θα ξεπεράσουν τους 2.000 το επόμενο διάστημα.

Τη Δευτέρα, στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δήλωσε πως λαμβάνει «περιορισμένα μέτρα» άμεσα για να αποφευχθεί νέο lockdown το οποίο θα παρέλυε την οικονομία.

Η ανεργία στο Ισραήλ ξεπέρασε το 20%, ενώ η Τράπεζα του Ισραήλ, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας, προβλέπει ότι η οικονομία φέτος θα συρρικνωθεί κατά τουλάχιστον 6%.

Μόλις το 37% των Ισραηλινών δηλώνει πως εμπιστεύεται τον τρόπο που η κυβέρνηση του Νετανιάχου διαχειρίζεται την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία, ενώ το 59% δηλώνει το αντίθετο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που μεταδόθηκε τη Δευτέρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Ελευθεροτεκτονισμός: Ο Εμμανουήλ Γερακιός ανακοίνωσε τη συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ και στον Σκωτικό Τύπο

Το Ισραήλ θέλει να αγοράσει λιμάνι στην ελεύθερη Κύπρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr