Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πώς γλίτωσα την εκτέλεση από τους τζιχαντιστές στο Τικρίτ» (βίντεο)

«Πώς γλίτωσα την εκτέλεση από τους τζιχαντιστές στο Τικρίτ» (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σοκ και δέος προκαλεί η ιστορία ενός σιίτη ιρακινού στρατιώτη ο οποίος μαζί με εκατοντάδες άλλους σιίτες και σουνίτες αιχμαλωτίστηκαν από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους τον Ιούνιο και οδηγήθηκαν στο Τικρίτ.

Ο Αλί Χουσεΐν Καντχίμ (Ali Hussein Kadhim), μαζί με τους υπόλοιπους σιίτες «σημαδεύτηκαν» για να οδηγηθούν σε εκτέλεση, ενώ στους σουνίτες δόθηκε η ευκαιρία να μετανοήσουν για τις υπηρεσίες τους στο ιρακινό καθεστώς και να τους παρασχεθεί αμνηστία. Ο Kadhim βρισκόταν στην τέταρτη σειρά των παραταχθέντων όταν ξεκίνησαν οι μαζικές εκτελέσεις.

«Εφερα το πρόσωπο της κόρης μου στο μυαλό μου», διηγείται στον δημοσιογράφο των New York Times, «και εκείνη φώναξε δυο φορές τη λέξη πατέρα». Αισθάνθηκε, όπως είπε, μια σφαίρα να περνάει ξυστά από το κεφάλι του όταν έπεσε μπροστά στον φρεσκο σκαμμένο τάφο.

Το αίμα από τους προηγούμενους είχε γεμίσει το πρόσωπό του με αποτέλεσμα αν και δεν είχε τραυματιστεί να τον περάσουν για νεκρό. Λίγο αργότερα, είδε έναν εκ των εκτελεστών να περνά πάνω από τα πτώματα, όταν εντόπισε έναν που ακόμα ανέπνεε.

«Αφήστε τον να βασανιστεί. Είναι σιίτης. Αφήστε τον να πεθάνει από αιμορραγία» ήταν τα λόγια του, εξομολογείται ο νεαρός Ali Hussein στο δημοσιογράφο των New York Times.

Ο νεαρός σιίτης παρέμεινε ξαπλωμένος να παριστάνει τον νεκρό για 4 ώρες μέχρι να βραδιάσει, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τον ποταμό Τίγρη, όπου βρήκε έναν τραυματία με το όνομα Abbas. Έμειναν εκεί για τρεις ημέρες, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να απομακρυνθούν οι τζιχαντιστές από το σημείο, τρώγοντας έντομα και φυτά.

(Η φωτογραφία είναι από τη μαζική δολοφονία στο Τικρίτ. Ο Kadhim ισχυρίστηκε ότι είναι αυτός που κείτεται αριστερά από τον άντρα με το πράσινο μπλουζάκι).

tikrit

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr